skoljobb.se

Rektor till Högstorps-, Älmåsvägens- och Furuby förskola

Företag Växjö kommun
Regioner
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Rektor till Högstorps-, Älmåsvägens- och Furuby förskola

Om tjänsten

Nu söker vi en rektor till Högstorps förskola, Älmåsvägens förskola och Furuby förskola. Förskolornas ledord: "Med hopp och nyfikenhet inför framtiden och med en tilltro till sig själv och andra". Verksamheterna startar i barnens intressen där pedagogerna är nyfiket medforskande och utvecklas tillsammans med barnen. Förskolornas pågående arbete innehåller medvetenhet kring lärmiljöer, språkstimulerande arbete, hållbarhet samt digitalisering. Högstorps- och Älmåsvägens förskola ligger i stadsdelen Högstorp i Växjö. Furuby är ett samhälle beläget ca 15 kilometer öster om Växjö. Du har ett helhetsansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö för Högstorps-, Älmåsvägens- och Furuby förskola. Ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetarna skapa förutsättningar så att verksamheten kan genomföras utifrån skollag och målen i läroplan för förskolan. Till din hjälp har du utöver skolledarteamet även en biträdande rektor. Tillsammans utvecklar ni förskolorna. Kreativitet, engagemang, nyfikenhet och trygghet är viktigt för oss inom vår verksamhet, vilket gör att du arbetar aktivt med att skapa goda relationer, en god arbetsmiljö och en vi-känsla samt bidrar till en god föräldrasamverkan. Din närmaste chef kommer att vara biträdande verksamhetschef och som ny chef hos oss får du en mentor.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Du har god pedagogisk insikt och ett genuint intresse för frågor kring barns lärande samt intresse för verksamhetsutveckling. Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap med en kommunikativ förmåga och har lätt för att utveckla goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. För att lyckas i rollen är du en pedagogiskt driven skolledare som systematiskt och målmedvetet kan få medarbetarna att växa. Du är entusiasmerande, lyhörd, tydlig och tillitsfull och har varje barns bästa i fokus. Du drivs av utveckling och att åstadkomma goda resultat i samverkan med andra. Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

Rektor till Högstorps-, Älmåsvägens- och Furuby förskola

Växjö kommun