skoljobb.se

Rektor till Holstagårdsskolan

Ansök nu

Rektor till Holstagårdsskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Holstagårdsskolan är en F-9-skola med cirka 400 elever som är belägen i ett naturskönt område i Helsingborgs norra del, Laröd. Utgångspunkterna med arbetet i vår skola är att barn och ungdomar ska tycka det är roligt och spännande att varje dag komma till oss. Vi värnar om det nära ledarskapet, elevens delaktighet och goda, trygga relationer.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett utvecklande arbete som innebär verksamhetsansvar för hela spannet inom grundskolan dvs F-9 och fritidshem? Vi söker dig som har erfarenhet av verksamhets-, personal- samt ekonomiansvar samt har en innerlig vilja och passion för att leda och utveckla. Tillsammans med biträdande rektor och administrativ chef leder du skolan med ett målinriktat och tydligt ledarskap med eleven i främsta rummet. Systematiskt kvalitetsarbete utgör en naturlig del i ditt arbete. Med ditt nära och utvecklingsorienterade ledarskap får medarbetarna möjlighet att utvecklas och inspireras till ännu högre undervisningskvalitet.

Du kommer också ingå i en ledningsgrupp av rektorer där du förväntas bidra aktivt till utveckling och samarbete, men är också en del av en större helhet i Helsingborgs stads skolor. Som chef har du nyckelpersoner kopplade till dig och din verksamhet inom till exempel HR, ekonomi och verksamhetsuppföljning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill och kan driva, leda och utveckla! Du har förmågan att ta tillvara medarbetarnas kompetens, erfarenhet och engagemang och får dem att växa som team men också individuellt som pedagoger. Du är inspiratör, strateg och aktiv i genomförandet. Din analytiska förmåga är god och du är duktig på att se framåt samtidigt som du driver den dagliga verksamheten och följer upp det som redan är gjort. Prestigelöshet av vikt, du vågar misslyckas när du provar saker som är utanför bekvämlighetszonen.

Det är en självklarhet för dig att samspelet och dialogen med personal, elever och vårdnadshavare är framgångsnycklarna för att bygga den bästa skolan. Ditt synsätt är inkluderande och du är en mycket god relationsbyggare. Din lyhördhet och ditt stora intresse för verksamheten inbjuder till dialoger, reflektioner och lärande hos medarbetarna vilket i sin tur ger en högre måluppfyllelse hos eleverna. Tydlighet och god organisatorisk förmåga är också viktig.

Du har aktuell erfarenhet som rektor alternativt som biträdande rektor med verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Din utbildningsbakgrund utgör pedagogisk högskoleutbildning och du är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete samt utvecklingsarbeten inom olika områden.

Vi ser gärna att du har ledarskapsutbildning och/eller rektorsutbildning.
Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är naturligt för dig att hålla dig uppdaterad inom forskning som rör pedagogik och ledarskap.

Intervjutillfällen planeras till den 8-9 augusti.
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Kontaktuppgifter fackliga organisationer:

Kommunal:
Telefon: 042-10 50 91
E-postadress: helsingborg.skane@kommunal.se

Vision: Telefon: 042-10 50 93

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Rektor till Holstagårdsskolan

Helsingborgs Stad