skoljobb.se

Rektor till IM-programmen på Lugnetgymnasiet

Ansök nu

Rektor till IM-programmen på Lugnetgymnasiet

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Lugnetgymnasiet är en av Faluns två kommunala gymnasieskolor. Det är en attraktiv skola med ett ökande elevunderlag. Lugnetgymnasiet erbjuder både högskoleförberedande program och yrkesprogram vilket ger dynamik och många möjligheter till samarbeten. Närheten till Lugnets idrottsanläggningar ger även unika möjligheter att kombinera studier med idrott.

På Lugnetgymnasiet finns fyra rektorer. Nu söker vi den rektor som ska ansvara för våra IM-program. Introduktionsprogrammens utbildningar riktar sig till elever som inte har behörighet att söka till ett nationellt gymnasieprogram eller som vill hitta en alternativ väg till arbetslivet. Tack vare ett bra och nära samarbete med våra nationella program så underlättar vi att eleverna får en bra övergång efter att de har blivit behöriga. IM-programmen omfattar programinriktat val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och språkintroduktion. IM-programmen har för övrigt ett väldigt gott samarbete med övriga program på skolan, bland annat när det gäller yrkesanpassade utbildningar.

Vi erbjuder en spännande och dynamisk verksamhet där du får möjlighet att vara med och utveckla framtidens skola!

Välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa mer om skolans viljeriktning: https://www.falun.se/utbildning--barnomsorg/gymnasium/kommunala-gymnasieskolor/lugnetgymnasiet/om-lugnetgymnasiet/viljeinriktning.html

Arbetsuppgifter
Som rektor har du ansvar för de elever och den personal som är knutna till IM-programmens utbildningar. Du har personal- och budgetansvar och är ansvarig för utvecklingsarbetet för dessa utbildningar. Du får en varierande vardag där du möter och arbetar tillsammans med lärare, elever och ungdomskonsulenter. Självklart samarbetar du även nära med dina rektorskollegor på Lugnetgymnasiet för att fortsätta att utveckla skolans attraktivitet och framåtanda. Du ingår i gymnasiechefens ledningsgrupp där du är med och påverkar utvecklingen för kommunens gymnasieskolor på en strategisk nivå. Ansvar för skolövergripande arbetsuppgifter ingår i tjänsten. 

Tillräckliga kvalifikationer
Du har en pedagogisk examen på högskolenivå och erfarenhet av pedagogiskt arbete, därigenom har du också god kunskap om skolans styrdokument. Vi ser att du i första hand har tidigare rektorserfarenhet. Du har ett intresse i att leda skolutveckling och att arbeta för att skapa samverkan mellan andra gymnasieskolor och andra skolformer.

Vi ser att du som söker är en inspirerande och tydlig ledare vars mål är att skapa en tillitsfull atmosfär där idéer lyfts och nytänkande uppmuntras. Du förstår vikten av samarbete och verkar mycket aktivt för att skapa starka band mellan medarbetare så väl som till andra aktörer. Du har förmågan att få saker att hända och du är strukturerad i ditt sätt att arbeta. Vidare är du en teambildare som ger dina medarbetare mål och visioner.

Vi lägger särskild tyngd vid personlig lämplighet. 

Det är meriterande om du har...
- Erfarenhet av att ha varit rektor, gärna från IM.

- Chefs/ledarerfarenhet.

- Rektorsutbildning.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Särskilt önskvärt är tillträde innan HT2019 sätter igång. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Upplysningar

t.f. Gymnasiechef Christel Zedendahl, 023-824 96

Fackliga företrädare

Lärarförbundet: Gunilla Bolin, 023-878 91 eller 070-568 83 30

Kommunal: Åsa Hedlund, 010-442 81 69 

Övrigt

Annonssäljare ombeds kontakta rekryteringscenter@falun.se.

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun

Dela detta jobb

Rektor till IM-programmen på Lugnetgymnasiet

Falu kommun