skoljobb.se

Vi söker en erfaren och driven rektor till Kunskapsskolan Borlänge. Är du en rektor som utövar ett tydligt ledarskap och vill jobba i en skola som utgår från varje enskild elev? Välkommen med din ansökan!

Kunskapsskolans vision är att ge nästa generation de bästa förutsättningarna att anta dagens utmaningar och forma morgondagens samhälle.

Skolan har idag cirka 420 elever i årskurs 4-9.

Vi erbjuder dig

Ett spännande arbete i ett framgångsrikt skolföretag där goda studieresultat, nöjda elever, föräldrar och medarbetare är det som genomsyrar allt vi gör.

• Du blir en viktig del i att förmedla vår pedagogiska modell till dina medarbetare, elever och föräldrar. Du kommer att bidra till att elever lyckas med, och till och med överträffar, sina kunskapsmål
• Du kommer få leda och utveckla Sveriges bästa lärare
• I din roll som rektor ingår du i ett nätverk av över 30 andra rektorer som träffas regelbundet
• Du får stöd och avlastning med frågor inom personal, ekonomi, juridik, marknadsföring, information med mera från vårt huvudkontor

Kvalifikationer

Vi söker nu en rektor som är tydlig, närvarande och engagerad. Du har ett skickligt pedagogiskt ledarskap och tar ansvar för elevernas lärande och resultat. Du har en god samarbetsförmåga, är handlingskraftig och kommunikativ.

Vi lägger stor vikt vid att du har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar. Som rektor på Kunskapsskolan kommer du arbeta aktivt med skolans pedagogiska utveckling. Du kommer leda det systematiska kvalitetsarbetet och ansvara för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och dokumenterad skolledarerfarenhet. Du ska vara väl förtrogen med LGR 11 och skolans regelverk. Om du har gått rektorsutbildningen eller rektorsprogrammet är det meriterande.

Arbetsuppgifter

Som rektor på Kunskapsskolan bidrar du till att Kunskapsskolans vision, värderingar och pedagogik förverkligas samt säkerställer att Kunskapsskolans pedagogik tillämpas lokalt.

Du ansvarar för ledning av den lokala verksamheten samt säkerställer att skolan drivs i enlighet med de nationella styrdokumenten, utifrån skolans kvalitetsplan samt utifrån Kunskapsskolans kvalitetsmodell, manualer, arbetssätt och processer.

Du kommer att:

• Leda det pedagogiska arbetet i enlighet med företagets styrdokument och gemensamma processer samt nationella styrdokument
• Leda verksamheten så att uppsatta kvalitetsmål och betygsmål uppnås
• Delta i det övergripande pedagogiska utvecklingsarbetet inom företaget
• Involvera medarbetarna i att sätta upp skolans mål samt utforma skolans kvalitetsplan samt hålla dem löpande informerade om utvecklingen mot måluppfyllelsen
• Aktivt närvara i den dagliga verksamheten för att ge kontinuerlig återkoppling till medarbetare på arbetsprestation och uppnådda resultat
• Informera om pedagogiken och skolan till blivande elever och föräldrar, i första hand på informationsmöten
• Upprätta och hålla budget för varje verksamhetsår i enlighet med företagets nyckeltal och policy
• Delta i rektorskonferenser, rektorsmöten och klustermöten för att bidra till hela företagets utveckling

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016. Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med över 100 skolor som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Arbetstid/Varaktighet

Tillsvidare, 6 månaders provanställning

Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Kerstin Wirstedt, Grundskolechef

kerstin.wirstedt@kunskapsskolan.se, 0733-173456.

Ansökan sker via länk nedan senast den 30 September 2019. Urval sker löpande.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret.

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid en eventuell anställningsintervju kom ihåg att ta med kopia av utdrag från belastningsregistret samt intyg och betyg. Om du har frågor - ring kontaktpersonen för den aktuella befattningen.

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Adress: Mjälgavägen 47, 784 37 Borlänge

Rektor till Kunskapsskolan Borlänge

Ansök nu

Dela detta jobb