skoljobb.se

Rektor till Mjölby gymnasium

Företag Mjölby kommun
Regioner
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Rektor till Mjölby gymnasium

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 700 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen i Mjölby kommun bedömer att en väl fungerande utbildning börjar med bra rektorer och bra lärare. Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet med fokus på undervisningen, elevernas lärande och utveckling.

Mjölby Gymnasium omfattar idag fem skolenheter med var sin rektor. Skolverksamheten är förlagd till Dackeskolan och Kungshögaskolan. I gymnasieskolan är det sammanlagt cirka 800 elever fördelat på fyra högskoleförberedande program, nio yrkesprogram, fyra introduktionsprogram och en gymnasiesärskola med två nationella program och individuella program.

I vårt arbete att driva utvecklingen av verksamhetsområdet gymnasieskola och vuxenutbildning vidare, inleder vi nu en översyn av vår organisation, gällande skolenheter och fördelning av program. Du får möjlighet att aktivt bidra i arbetet med att forma vår kommande organisation.

Antar du utmaningen att i samarbete med rektorerna inom Mjölby gymnasium och vuxenutbildning driva och utveckla en av våra skolenheter?


ARBETSUPPGIFTER
Du leder och utvecklar enhetens verksamhet utifrån nationella och kommunala mål och styrdokument. Du ingår under ledning av vår verksamhetschef, i ledningsgruppen för gymnasieskola och vuxenutbildning. Du tar aktivt ansvar för utvecklingen av hela verksamhetsområdet gymnasieskola och vuxenutbildning. Fokus ligger på förbättrad måluppfyllelse, ökad likvärdighet och en hållbar arbetsmiljö för personal och elever. Du har fullständigt resultat- och personalansvar för din enhet.

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant högskoleutbildning för uppdraget. Rektorsutbildning och utbildning inom chef/ledarskap är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare, meriterande om det är inom en politiskt styrd organisation.

Vi söker dig som är målinriktad, engagerad och har god pedagogisk insikt. Du har god förmåga att arbeta i samverkan med andra, skapa och vidmakthålla gemensamma målbilder och genom att skapa engagemang driva arbetet mot uppsatta mål. Du har förmåga att arbeta med komplexa frågor från olika perspektiv och se helheter. Du är lyhörd samtidigt som du är tydlig och beslutsam i ditt ledarskap.

Vi erbjuder ett stimulerande rektorsuppdrag i en utvecklingsinriktad organisation, där vi gemensamt ska möta framtidens behov av gymnasieutbildning och vuxenutbildning.

ÖVRIGT
Vår kommun är expansiv med cirka 27 700 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Rektor till Mjölby gymnasium

Mjölby kommun