skoljobb.se

Utbildningsförvaltningen i Köping söker rektor till Nyckelbergsskolan

Köpings kommun är med ca 26 000 invånare centrum i västra Mälardalen. Du når oss snabbt från närliggande städer tack vare goda pendlingsmöjligheter. Köpings kommun är miljöcertifierad och arbetar utifrån ledorden trevlig, trovärdig och tillgänglig. 

Vi söker en synlig och närvarande rektor med ett stort engagemang för det pedagogiska uppdraget. Nyckelbergsskolan ligger i Köping med närhet till skog och natur. Här arbetar ca 60 medarbetare för att skapa en lärorik miljö för våra 365 elev. Vi har som mål att eleverna ska känna sig trygga och ha en lugn arbetsmiljö. Vi tror på att trygghet skapar nyfikenhet och att nyfikenhet skapar lust att lära.er. 
Läs gärna mer om oss på vår webbsida https://koping.se/skolor/nyckelbergsskolan.
Se filmen som är en del av Utbildnings IT-plan:
https://www.youtube.com/watch?v=tEelx1TCk-U)

Arbetsuppgifter:
Ditt uppdrag som rektor består i att leda, planera och utveckla skolans verksamhet. Du får förtroende och ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö, kvalitets- och skolutveckling. Vi söker en rektor som har ett engagerat, verksamhetsnära och resultatinriktat ledarskap med eleven i centrum. Uppdraget innebär att leda elevhälsan på skolan tillsammans med vårt elevhälsoteam. Till din hjälp har du som rektor en biträdande rektor, förstelärare, skoladministratör. Du har ett nära samarbete med förvaltningsledningen och du ingår i förvaltningens rektorsgrupp där övrig skolledning ingår. Det finns flera stödfunktioner inom Utbildningsförvaltningen som ekonom, kommunikatör, kvalitetsutvecklare och HR-generalist. Du rapporterar direkt till verksamhetschef för grundskolan.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleutbildning och pedagogisk ledarerfarenhet från skolan där du har arbetat med budget-, personal- och verksamhetsansvar. Meriterande är om du har kunskap och erfarenhet av arbete från lågstadiet och fritidshem. Du har genomfört eller påbörjat den statliga rektorsutbildningen. Dina kunskaper om skolsystemet, dess styrdokument samt hur dessa omsätts i praktiken är goda. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten, strategisk och beslutsam. Din analytiska förmåga att tolka resultat medför att du har strategier för att utveckla skolan, lärandet och därmed höja elevernas måluppfyllelse. Som ledare är du tydlig och närvarande med ett positivt förhållningssätt som tillför energi och arbetsglädje för både medarbetare och elever. Du har god förmåga att samarbeta över organisationsgränser och din kommunikationsförmåga i svenska språket är god i tal och skrift.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan    Välkommen med din ansökan, personligt brev och meritförteckning. Du ansöker via www.hrsupporten.se/koping.php
Betyg och intyg lämnas vid en eventuell intervju.

Besök gärna vår hemsida för mer information: www.koping.se

I våra verksamheter gäller lagen om registerkontroll (2000:873). Ytterligare information lämnas i samband med ev anställningserbjudande.

Sista ansökningsdag:
2019-05-05

Upplysningar:
Torkel Nilson, skolchef
Tfn: 0221-256 11 E-post: torkel.nilson@koping.se

Helen Hammarlund, Utvecklingsledare grundskolan
Tfn: 0221-255 23 E-post: helen.tangrot@koping.se 

Malin Nordin, HR-generalist
Tfn: 0221-255 22 E-post: malin.nordin@koping.se

Välkommen med din ansökan! 
Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryteringshjälp i samband med denna annons.
 
Varaktighet/Arbetstid    Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare    Köpings kommun
 
Lön    Postadress
Månadslön 
Individuell lönesättning    Nibblesbackevägen 17
73185 KÖPING
 
 Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2019-05-23
Ange referens: 65/2019 UN
 
Kontaktpersoner
Skolchef Torkel Nilson, 0221-25611
Fackliga kontaktpersoner
Facklig representant Lärarförbundet -, 0221-25260
Rektor Gun-Marie Persson, 0221-256 99

Rektor till Nyckelbergsskolan

Företag Köpings kommun
Regioner
Utgår

2019-05-23

Ansök nu

Dela detta jobb