skoljobb.se

Rektor till Östbergaskolan

Regioner
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Rektor till Östbergaskolan

 

Östbergaskolan är en mångkulturell F-6-skola med ca 220 elever och ca 50 medarbetare. Skolan genomsyras av struktur, ordning och med tydliga förväntningar på elever och pedagoger. Varje elev har tillgång till en individuell digital enhet. Skolan har de senaste åren fått flera utmärkelser, där fokus ligger på kunskap och goda resultat. Skolledningen består av rektor och en biträdande rektor.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag blir att ta vid arbetet med skolans prioriterade mål: Nyanländas lärande, kollegialt lärande, digitalisering, värdegrundsarbete samt matematik. Du behöver vara en tydlig ledare som tillsammans med personalen fortsätter strukturera och driva det starka utvecklingsarbetet på skolan i god samverkan. Du är en relationsskapande och synlig ledare som möter elever, personal och vårdnadshavare på ett likvärdigt sätt. Som chef i Stockholms stad formulerar du tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Läs mer om Östbergaskolan

Det här kommer du till

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som rektor är du delaktig i att utveckla Stockholm till en stad där barn och ungdomar, utifrån sina förutsättningar, utvecklar goda kunskaper och förmågor för vidare studier och ett meningsfullt arbetsliv. Du kommer att få många kontaktytor såväl externt som internt och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig. Som rektor i Stockholms stad står du aldrig ensam, du har tillgång till ett omfattande stöd inom organisationen.

Läs mer om möjligheterna för dig som rektor i Stockholms stad på Pedagog Stockholm.

Ditt ledarskap

Östbergaskolan söker en rektor som kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är strukturerad och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på effektivt sätt. Som ledare ser du till helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samt förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi söker en rektor som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål samt samordnar grupper och blir referenspunkt för andra. Som ledare på Östbergaskolan visar du tillit och förtroende för medarbetarna samt delegerar ansvar och beslutanderätt långt ner i organisationen.

Utbildning

Du ska ha högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Har du en lärarutbildning och har slutfört den statliga rektorsutbildningen är det meriterande.

Erfarenhet

Du ska ha skolledarerfarenhet från en F-6-skola och ha erfarenhet av att ha arbetat i ett mångkulturellt område. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samarbete med socialtjänst, polis mm.

Kunskap

Vi söker dig som är väl förtrogen med LGR 11 och skolans regelverk innefattande avtal och facklig samverkan inom skolans organisation. Du har kunskap om att leda en skola på vetenskaplig grund och är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som rektor i Stockholms stad.

Dela detta jobb

Rektor till Östbergaskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen