skoljobb.se

Rektor till Öxabäck och Torestorpsskolorna F-6

Företag Marks kommun
Regioner
Utgår

2019-04-22

Ansök nu

Rektor till Öxabäck och Torestorpsskolorna F-6

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Barn- och utbildningsnämndens vision
”En lärmiljö för alla - en modern skola på vetenskaplig grund”.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Marks kommun har påbörjat ett spännande utvecklingsarbete för styrning, ledning och kvalitet i våra verksamheter. För grundskolorna har vi valt att förändra organisationen och omvandlar biträdande rektorstjänster till rektorstjänster, som vi ledigförklarar tillsammans med några andra tjänster. Vi söker därför sex rektorer till våra grundskolor i kommunen. Rektorer som vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med sina medarbetare och leda skolorna mot uppsatta mål så att förutsättningar skapas för alla barn att lyckas, i en lärmiljö för alla.

I Marks kommun finns idag 16 grundskolor. Skolorna, vars rektorstjänster vi ledigförklarat, har olika verksamhet med allt från årskurs F-9 med fritidshem till enbart årskurs 7–9.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som rektor har du ett helhetsansvar för din skola. Du leder och fördelar arbetet på skolan med syftet att varje elev ska lyckas och nå målen. Du leder skolans arbete i enlighet med styrdokument och uppsatta mål. I rektors uppdrag ingår att ha ansvar för skolans resultat samt ansvar för verksamhet, arbetsmiljö och ca 40 medarbetare. Du ansvarar också för skolans ekonomi och planering. Den pedagogiska verksamheten leds av rektor. Verksamhetschef för grundskolan är din närmaste chef och tillsammans med rektorskollegor samarbetar du i team.

Du arbetar i en politiskt styrd organisation där din uppgift är att verkställa politiskt uppsatta mål och beslut. I uppdraget ingår arbete med att skapa en likvärdig skola i kommunen med en lärmiljö för alla.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en engagerad och utvecklingsdriven rektor, som har kompetens att driva pedagogiskt ledarskap, systematiskt kvalitetsarbete och som chef ta ansvar för budget, verksamhet, personal och arbetsmiljö.

Du är en god kommunikatör som med hjärta, värme och tydlighet leder medarbetare och elever mot ökad måluppfyllelse. Dialog och struktur är naturliga verktyg i ditt ledarskap. Du månar om att vara en synlig, närvarande och inlyssnande ledare för såväl personal, elever som föräldrar. Du bygger goda relationer och samarbetar genom ett prestigelöst men tydligt förhållningssätt. Du är van vid att arbeta med värderingsfrågor och bemötandet.

Du uttrycker dig väl, med kunskap och insikt, i tal och skrift. Du arbetar målinriktat och får saker gjorda. Du följer upp, återkopplar, dokumenterar och kvalitetssäkrar. Du har god förståelse och kunskap kring att planera och organisera så att verksamhetens resurser används optimalt för elevers måluppfyllelse. Du är väl förtrogen med IT som en naturlig del i lärprocesser och som ett verktyg i ditt eget arbete.

Du har pedagogisk högskoleexamen samt erfarenhet av pedagogiskt arbete i ledande ställning, gärna från tidigare rektorsuppdrag inom grundskolan. Genomförd rektorsutbildning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt förhållningssätt och dina erfarenheter av arbetsledning.

Ansökan innehåller CV och ett personligt brev. Examensbevis/studieintyg eller motsvarande samt giltigt utdrag ur polisens belastningsregister för skola och förskola behöver lämnas vid en intervju.

Tjänster tillsätts under förutsättning att de inte behöver tas i anspråk av redan befintlig personal.

ÖVRIGT
Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Rektor till Öxabäck och Torestorpsskolorna F-6

Marks kommun