skoljobb.se

logo

Rektor till Rörviks skola

Företag Sävsjö kommun
Regioner
Utgår

2023-12-01

Ansök nu

Rektor till Rörviks skola

Om arbetsplatsen

Sävsjö kommun är en liten kommun där det finns stora möjligheter att växa. I den lilla kommunen är det nära mellan människor – mellan dig och dina kollegor och mellan medarbetare och chefer. Tillsammans arbetar vi för att ge våra invånare bästa möjliga service och i våra team får du chans att ta plats, utvecklas och bidra.

Arbetsuppgifter

Är du en pedagogisk ledare, brinner för elevers utveckling mot målen och är redo att axla rollen som chef i Sävsjö kommun? Då kanske du blir vår nästa rektor.
Nu söker Barn- och utbildningsförvaltning rektor där du kommer att ha ansvar för Rörviks skola.
På Rörviks skola kommer du att arbeta i en helt nybyggd skola med fräscha och ändamålsenliga lokaler. Totalt går det 240 elever på skolan fördelade på årskurserna F-klass till år 9. I uppdraget ingår även fritidshemmets verksamhet som även ryms i skolans lokaler. Du kommer att samverkan med rektor på Stockaryds skola som också stöttar dig som ledningsresurs.
Utöver det pågår ett ständigt och gemensamt arbete tillsammans i förvaltningens ledningsgrupp med erfarna och kompetenta kollegor med ansvar för att driva utvecklingsarbetet och verksamheten framåt där elevernas/ barnens måluppfyllelse och en kvalitativ undervisning är i fokus.

Som rektor organiserar och leder du personalen så att eleverna får bästa möjliga förutsättningar att lära och utvecklas. Med ditt pedagogiska ledarskap och fokus på eleverna i centrum driver du kvalitet och utveckling inom verksamheten. Du arbetar aktivt med skolans utvecklingsarbete för att öka trivsel, glädje och kunskapsresultat.
Du har ett helhetsansvar för kvalitets- och skolutveckling, personal, ekonomi och arbetsmiljö och är en del i Barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp med nära samverkan och samarbete med barn och utbildningschef, utvecklingschef, samordnare för elevhälsa, digitaliseringsutvecklare, HR och ekonomi.
Som ny rektor utses även en kollega som blir din mentor under ditt första år på uppdraget. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team och stödja din framgång.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har en pedagogisk universitets- och/eller
högskoleexamen.
• Har erfarenhet av pedagogiskt arbete i skolan
• Är väl förtrogen med läroplaner och relevant
lagstiftning
• Tror på inkludering och anpassning utifrån
elevernas olika förutsättningar
• Har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och
skrift.

Meriterande är erfarenhet som skolledare eller annan ledarerfarenhet, förstelärare eller utvecklingsledare. Om du har genomfört den statliga rektorsutbildningen är det ett plus.

Vi uppskattar följande egenskaper hos våra rektorer:
• Kommunikativ förmåga för att samverka, skapa
goda relationer och leda andra
• Mål och resultatinriktad
• Är ansvarsfull och strukturerad
• Innovativ och utvecklingsinriktad
• Aktiv i omvärldsbevakning

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde : 2024-01-08
Enligt överenskommelser

Ansökan

Ansök senast: 2023-12-01

Referensnummer : C163456

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Arbetstid : Dagtid
Möten förekommer även kvällstid

Kontakt

Kontaktperson

Martina Arvidsson

Barn- och utbildningschef

Mobiltelefon

Telefon 0382 -152 73

E-postadress

Facklig företrädare

Henrik Starkman

Skolledarna

Mobiltelefon

Telefon

E-postadress henrik.starkman@savsjo.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan direkt via länken i annonsen.

Dela detta jobb

logo
Rektor till Rörviks skola

Sävsjö kommun