skoljobb.se

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Barn- och utbildningsförvaltningen, BUF, är organiserad efter huvudverksamheterna förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildningen. Från januari 2020 kommer även arbetsmarknadsenheten att ingå i BUF. I Marks kommun finns idag 16 grundskolor. Barn och utbildningsnämndens vision är En lärmiljö för alla en modern skola på vetenskaplig grund. Nu söker vi rektor till Sjöbyskolan F 6 samt Björketorpskolan F 6.

Både Björketorpsskolan och Sjöbyskolan ligger mitt i byn, Björketorpskolan i Björketorp och Sjöbyskolan i Horred. Båda skolorna har en stor skolgård och en härlig miljö för både inomhus- och utomhusaktiviteter. Det natursköna läget skapar många möjligheter i undervisningen.

På Björketorpskolan går ca 110 elever i förskoleklass till årskurs 6. Skolan har ett fritidshem med två avdelningar, förskoleklass till åk 2 och årskurs 3 till 6. På Sjöbyskolan går cirka 160 elever i förskoleklass till årskurs 6. Skolan har ett fritidshem med två avdelningar, Näckrosen för F till åk 2 och Klubben för årskurs 3 till 6. Båda skolorna har organiserat sin personal i två arbetslag, förskoleklass till årskurs 3 samt årskurs 4 till 6 och fritidshem.

Björketorpskolan och Sjöbyskolan ingår i samma rektorsområde och skolorna är med i ett spännande förändringsarbete som pågår under de närmaste 3 åren. Förändringsarbetet heter Schools that deliver där vi forskar kring de områden som respektive skola behöver utveckla och har skapat samarbetsytor mellan skola och hem. Vi arbetar dagligen mot våra kärnvärderingar som på Björketorp innebär att vi utgår från att alla gör sitt bästa, tar ansvar och respekterar varandras likheter och olikheter, och på Sjöbyskolan innebär att alla skall visa respekt, bygga goda relationer, känna trygghet och ta ansvar för ord och handling.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som rektor har du ett helhetsansvar för din skola. Till stöd i ditt uppdrag har du en biträdande rektor, som arbetar deltid, med vilken du har ett nära samarbete. Du leder och fördelar arbetet på skolan med syftet att varje elev ska lyckas och nå målen. Du leder skolans arbete i enlighet med styrdokument och uppsatta mål. I rektorsuppdraget ingår att ha ansvar för skolans resultat samt ansvar för verksamhet, arbetsmiljö och ca 50 medarbetare. Du ansvarar också för skolans ekonomi och planering. Den pedagogiska verksamheten leds av rektor. Verksamhetschef för grundskolan är din närmaste chef och tillsammans med rektorskollegor samarbetar du i team.

Du arbetar i en politiskt styrd organisation där din uppgift är att verkställa politiskt uppsatta mål och beslut. I uppdraget ingår arbete med att skapa en likvärdig skola i kommunen med en lärmiljö för alla.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en engagerad och utvecklingsdriven rektor, som har kompetens att driva pedagogiskt ledarskap, systematiskt kvalitetsarbete och som chef ta ansvar för budget, verksamhet personal och arbetsmiljö.

Du är en god kommunikatör som med hjärta, värme och tydlighet leder medarbetare och elever mot ökad måluppfyllelse. Dialog och struktur är naturliga verktyg i ditt ledarskap. Du månar om att vara en synlig, närvarande och inlyssnande ledare för såväl personal, elever som föräldrar. Du bygger goda relationer och samarbetar genom ett prestigelöst men tydligt förhållningssätt. Du är van vid att arbeta med värderingsfrågor och bemötandet.

Du uttrycker dig väl, med kunskap och insikt, i tal och skrift. Du arbetar målinriktat och får saker gjorda. Du följer upp, återkopplar, dokumenterar och kvalitetssäkrar. Du har god förståelse och kunskap kring att planera och organisera så att verksamhetens resurser används optimalt för elevers måluppfyllelse. Du är väl förtrogen med IT som en naturlig del i lärprocesser och som ett verktyg i ditt eget arbete.

Du har pedagogisk högskoleexamen samt erfarenhet av pedagogiskt arbete i ledande ställning, gärna från tidigare rektorsuppdrag inom grundskolan. Genomförd rektorsutbildning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt förhållningssätt och dina erfarenheter av arbetsledning.

Ansökan innehåller CV och ett personligt brev. Examensbevis/studieintyg eller motsvarande samt giltigt utdrag ur polisens belastningsregister för skola och förskola behöver lämnas vid en intervju.ÖVRIGT
Vi som jobbar inom Marks kommun utvecklar gemensamt vår tillsammanskultur genom att vi är engagerade, omtänksamma och utvecklande, till långsiktig nytta för individ och samhälle.

Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Marks kommun erbjuder olika personalförmåner såsom ex. attraktivt friskvårdsbidrag, rabatterat årskort på Västtrafik, kostnadsneutral miljöbil, hyrcykel, pensions- och semesterväxling samt i förekommande fall flexibel arbetstid. Vi har också bra kommunikationer mellan ex Göteborg, Borås, Varberg och det är lätt att parkera om du kör bil.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Rektor till Sjöby och Björketorp, F-6

Företag Marks kommun
Regioner
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

Dela detta jobb