skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Ditt uppdrag
Stockholms hotell- och restaurangskola är landets största i sitt slag och har över 500 gymnasieelever, ca 140 komvuxelever samt ca 70 medarbetare. Skolan är ett yrkesgymnasium inom Hotell och turism samt restaurang och livsmedel. Man har nationella program, introduktionsprogram, gymnasiesärskola samt vuxenutbildning. På skolan finns flera restauranger, ett bageri och ett café.

Skolan är organiserad i arbetslag som är ordnade programvis. Man har en växande organisation för vuxenutbildning och förväntan är att antalet i denna elevkategori kommer att öka.

Läs mer om Stockholms hotell- och restaurangskola

Rektors uppdrag är att följa och ha god kännedom om skolans styrdokument samt att arbeta för att förverkliga de mål som sätts upp i stadens verksamhetsplan. Du ska ansvara för alla barn och ungdomars lärande, kunskapsutveckling och resultat i en trygg miljö. Du ska aktivt arbeta för att förbättra elevernas måluppfyllelse samt arbeta för ökad demokrati och inflytande för eleverna. Ett av uppdragen är att arbeta för att motverka problematisk skolfrånvaro och avhopp samt förbättra likvärdigheten mellan skolans olika program och mellan flickor och pojkar på skolan. Rektor ska arbeta för en god arbetsmiljö och ett gott arbetsklimat. I ditt uppdrag ligger också att kartlägga verksamhetens ekonomi och arbeta för en ekonomi i balans.

Skolans ledningsgrupp består av rektor, en biträdande rektor, en administrativ chef samt en utbildningsledare.

Det här kommer du till
Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som chef i Stockholms stad formulerar du tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Som rektor är du delaktig i att utveckla Stockholm till en stad där barn och ungdomar, utifrån sina förutsättningar, utvecklar goda kunskaper och förmågor för vidare studier och ett meningsfullt arbetsliv. Du kommer att få många kontaktytor såväl externt som internt och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig. Som rektor i Stockholms stad står du aldrig ensam utan har tillgång till ett omfattande stöd inom organisationen.

Läs mer om möjligheterna för dig som rektor i Stockholms stad på pedagog stockholm och följ oss på LinkedIn, Stockholms stad samt Utbildningsförvaltningen.

Ledarskap och personlig förmåga
Stockholms Hotell- och restaurangskola söker en rektor som kommunicerar på ett tydligt sätt samt säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har en helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet samt ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi söker en ledare som kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstagande, gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt visar omdöme vid uttalande, agerande och beslut. Du arbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som rektor leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet. Vi söker dig som arbetar mot mål och fokuserar på resultat samt styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

Erfarenhet
Du ska ha erfarenhet som rektor inom gymnasiet, skolledarerfarenhet av yrkesprogram och god erfarenhet av elevhälsoarbete. Har du erfarenhet av introduktionsprogram, gymnasiesärskola eller vuxenutbildning är det meriterande. Har du erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd är även det meriterande.

Utbildning
Du ska ha en pedagogisk högskoleutbildning samt genomfört den statliga rektorsutbildningen. Har du lärarutbildning med gymnasieinriktning är det meriterande.

Kunskap
Du ska ha en gedigen kunskap om gymnasieskolan och dess styrdokument. Vi ser att du har god kunskap om ekonomi och marknadsföring. Meriterande är kunskap om gymnasiesärskolan och tillämpliga styrdokument.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som rektor i Stockholms stad.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2996

Kontakt    
Ilana Hart, gymnasiechef, 08-508 33 585
Eva Krohn Kinnunen, chefsrekryterare, 08-508 33 485

Facklig företrädare    
Kjell Sjöberg, Sveriges skolledarförbund, 076-825 25 83
Olle Pettersson, Lärarförbundet, 076-12 21 743
Ragnar Sjölander, LR, 070-760 19 30
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Rektor till Stockholms hotell- och restaurangskola

Ansök nu

Dela detta jobb