skoljobb.se

Rektor till Transtenskolan årskurs 7-9

Regioner
Utgår

2022-07-31

Ansök nu

Rektor till Transtenskolan årskurs 7-9

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Vill du driva skolutveckling med ett kompetent team och arbeta för att våra barn och ungdomar får en trygg skolgång med hög kvalitet? Då ska du söka jobbet! På Transtenskolan kommer du att trivas om du tycker om utmaningar och att finnas i en spännande och omväxlande miljö, där ingen dag är den andra lik och där elever samt medarbetare utgör en ständig puls i en levande skola. I Hallsberg vill vi vara den bästa skolan för alla i verksamheten och arbetar medvetet med ledningsstöd, kompetensutveckling och omvärldsbevakning.

Transtenskolan är en 7-9 skola som växer och som i nuläget har drygt 400 elever med 5-6 paralleller per årskurs samt en särskild undervisningsgrupp. Skolan har en personalstyrka på 50-60 personer som är organiserade i fem arbetslag och ett elevhälsoteam. Rektor är chef för kurator och specialpedagog i elevhälsan som finns på skolan, där ingår alla lagstadgade professioner samt socialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Det finns fem utvecklingsledare på skolan samt en biträdande rektor och representant för EHT (elevhälsoteamet) som tillsammans med rektor utgör skolans ledningsgrupp. På Transtenskolan finns en förstelärare med kommungemensamt uppdrag att samordna VFU-arbetet i kommunen.

Transtenskolan har förmånen att vara en mångkulturell skola med ungdomar från såväl centrala som ytterdelarna av upptagningsområdet. En stor del av personalen på skolan har under läsåret 21/22 varit del av en SKUA-utbildning (språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt) ledd av Karlstad universitet. Under kommande läsår fortgår den viktiga implementeringsfasen.

Hallsbergs kommun och bildningsförvaltningen arbetar för att ligga i framkant då det kommer till digitalisering och kommunikation, ett ständigt pågående arbete. Vi använder Haldor som elevplattform och digitala läromedel är en naturlig del av undervisningen då det är pedagogiskt gynnsamt.

Att vara rektor hos oss innebär att man tillsammans med skolans ledningsgrupp leder skolans utveckling på olika plan utifrån verksamhetens behov. En bärande del i uppdraget är att utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete och det pedagogiska ledarskapet till förmån för våra elever och deras måluppfyllelse. Skolan har ett pågående arbete och ett viktigt uppdrag framåt då det kommer till att öka behörigheten till gymnasiet med det självklara målet att alla våra ungdomar ska nå dit. Vi tror på ett verksamhetsnära ledarskap och ett medvetet arbete för elevernas delaktighet.

Rektor ansvarar för det systematiska arbetsmiljöarbetet och har budgetansvar för sin enhet.

Som rektor är verksamhetschef din närmaste chef och du kan förvänta dig struktur, stöd, dialog och ett verksamhetsnära ledarskap. Du ingår i bildningsförvaltningens ledningsgrupp där du samverkar med förvaltningens övriga rektorer samt elevhälsans chef. Vårt arbete tar utgångspunkt i styrdokument, forskning samt verksamheternas behov och vi avsätter tid för såväl det pedagogiska ledarskapet som arbetsmiljöarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en relevant pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av ledande befattning inom skola, gärna på en högstadieskola. Du har ett genuint intresse för, och erfarenheter av, att driva utvecklingsfrågor och arbetar strategiskt för ökad måluppfyllelse. Du har förmåga att se hur du kan omvandla teori till praktik, kan ta dig an utvecklingsområden och tänka nytt då det behövs. Du har en hög relationskompetens och elevfokus.  

Du är handlingskraftig, engagerande och förtroendeskapande som ledare och tillsammans med hela personalgruppen har ni fokus på eleverna. Du kan arbeta självständigt, har förmåga att fatta egna beslut samt har en god samarbetsförmåga med såväl personal som elever och vårdnadshavare. Du är strategisk och noggrann samt planerar och genomför ditt arbete på ett organiserat sätt. Slutligen är du lyhörd och en god kommunikatör som får medarbetare att växa genom att stödja och utmana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:

  • ett inspirerande och roligt arbete på en skola med engagerade medarbetare och elever
  • ledningsstöd i form av 1 biträdande rektor och 5 utvecklingsledare.
  • samverkan och stöd på förvaltningsnivå av verksamhetschef, HR, utvecklingskoordinator, ekonom m.fl.. 
  • administrativt stöd såväl på skolan som centralt
  • friskvårdsbidrag (Epassi)
  • möjlighet till personalbil och förmånscykel
  • möjlighet till semesterväxling

Om du inte har en rektorsutbildning erbjuder vi detta med nedsättning för studier motsvarande 20 procent under de tre år som utbildningen pågår.

Övrig information:

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%. Tillträde sker 15 september 2022 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2022-07-31. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Erica Rosenkvist

Verksamhetschef Bildningsförvaltningen

0582–685314

erica.rosenkvist@edu.hallsberg.se

Länk till den här sidan
https://www.hallsberg.se/arbete-och-naringsliv/jobb-och-praktik/sok-lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=480&rmlang=SE

Dela detta jobb

Rektor till Transtenskolan årskurs 7-9

Hallsbergs kommun