skoljobb.se

Rektor till Vällingbyskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi vill att eleverna ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal på skolan är avgörande för att eleverna ska lyckas, och att skickliga chefer är avgörande för att skolan ska lyckas med sitt uppdrag. 

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som chef i Stockholms stad formulerar du tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald. 

Vällingbyskolan är en F-9-skola i västra Stockholm. På skolan går ca 820 elever. Skolan strävar efter att utveckla sin verksamhet på ett förtroendeingivande sätt och etablera sig som det naturliga valet för de barn och föräldrar som bor i närområdet. 

Skolans personalgrupp är stabil och i det välfungerande elevhälsoteamet finns alla personalgrupper representerade. På skolan pågår en satsning med kollegialt lärande mellan skola och fritids, en rörelsefrämjande satsning med utökad timplan i idrott samt en skolgårdssatsning för att främja aktiviteter på raster (nya fotbollsplaner mm). På skolan pågår en hel del förändringsprocesser – digitalisering, nyrenovering och eventuell nybyggnation. 

Ett nytänkande kring barn med särskilda behov efterfrågas. Rektor på skolan ska även fortsätta utveckla arbetet i arbetslagen samt arbeta med inkludering ur ett brett perspektiv. Rektor ska verka som en sammanhållande och visionär kraft i en skola präglad av mångfald och bredd. 

Läs mer om skolan här:

https://vallingbyskolan.stockholm.se/

Som rektor i Stockholms stad förväntas du leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och se till att enheten arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer. Du arbetar tillsammans med medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete och är lyhörd för idéer och förslag. Du arbetar aktivt i ett delegerat ledarskap och utvecklar visioner och tydliga mål för verksamheten i dialog med medarbetarna samt leder det systematiska kvalitetsarbetet och ansvarar för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas. 

Vällingbyskolan söker dig som ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du kommunicerar tydligt och säkerställer att budskapet når fram. Du har pedagogisk insikt och god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Som chef tänker du strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. 

Du har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet som skolledare på en F-9-skola. Du ska ha kunskap om att leda en skola på vetenskaplig grund och vara väl förtrogen med LGR 11, skolans regelverk och systematiskt kvalitetsarbete. Du ska även ha erfarenhet av elevhälsoarbete. Meriterande är rektorsprogrammet, erfarenhet av förändringsarbete, kunskap om barn med särskilda behov samt god kunskap om IT/digitalisering.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Stockholm
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4624

Kontakt    
Gunnar Wohlin, grundskolechef, 08-50833043
Michael Martinson, chefrekryterare, 08-50833015

Facklig företrädare    
Kjell Sjöberg, Sveriges skolledarförbund, 076-8252583
Olle Pettersson, Lärarförbundet, 076-1221743
Ragnar Sjölander, LR, 070-7601930

Sista ansökningsdag    2018-08-19
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Rektor till Vällingbyskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen