skoljobb.se

Rektor till Vifolkaskolan 7-9 i Mantorp

Företag Mjölby kommun
Regioner
Utgår

2020-01-28

Ansök nu

Rektor till Vifolkaskolan 7-9 i Mantorp

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 700 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Är du en drivande och uthållig rektor som vill vara med och leda ett förändringsarbete som skall ta oss dit vi vill, och ännu längre?

Utbildningsförvaltningen i Mjölby kommun tror att allt börjar med bra rektorer och bra lärare. Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet och vill ha fokus på undervisningen och elevernas lärande.
I kommunen finns 14 grundskolor. Skolornas uppdrag är fastställt av staten i skollagen, läroplaner och kursplaner. Skolornas mål är att leva upp till alla de förväntningar som ställs i dessa nationella styrdokument.

Vifolkaskolan 7-9 ligger i Mantorp, ett stenkast från pendeln, och har cirka 300 elever fördelade på 12 klasser. På Vifolkaskolan samlas alla Mantorps högstadieelever efter att de gått ut 6:an.


ARBETSUPPGIFTER
Du som rektor leder, samordnar och utvecklar det pedagogiska arbetet i verksamheten utifrån uppsatta mål i nationella, kommunala och lokala styrdokument. Du är arbetsgivarföreträdare och har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ingår i ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschef för grundskola.

Du ansvarar för din enhets organisation och arbetar med konkreta dagliga verksamhetsfrågor. I ditt arbete ingår att vara ansvarig för att fördela resurser, utforma studie-och yrkesvägledning, myndighetsutövning och det systematiska kvalitetsarbetet. Du är även ansvarig för formerna för elevinflytande, föräldramedverkan och lokala ordningsregler.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning relevant för tjänsten, meriterande med rektorsutbildning och utbildning inom chef/ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare, meriterande om det är inom en politisk styrd organisation. Du bör även ha erfarenhet av att förena pedagogiska, personella och administrativa frågor i ett helhetsperspektiv.

Som är person är du målinriktad, engagerad och har en god pedagogisk insikt, du arbetar bra med andra människor. Du kan se helheter och har förmåga att arbeta med komplexa frågor, du kommer ofta med idéer och har ett nytänkande. Som ledare är du tydlig och skapar engagemang och delaktighet, du motiverar och delegerar arbetet på ett sätt för att nå gemensamma mål.

Vi erbjuder dig ett kreativt och spännande arbete där du får delta i vår chefsintroduktion och kontinuerlig utveckling via kommunens ledarutvecklingsprogram.

B-körkort krävs

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Rektor till Vifolkaskolan 7-9 i Mantorp

Mjölby kommun