skoljobb.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en Rektor till Vimarskolan, F-3 och grundsärskolan.

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad för andra människor? Då är du välkommen att söka jobb hos oss! Vi arbetar tillsammans för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer.

Ditt nya jobb

Arbetet som Rektor innebär att du leder och organiserar det pedagogiska arbetet för att nå elevernas måluppfyllelse. I tjänsten ingår personalansvar samt att du ansvarar för att verksamheten bedrivs och utvärderas efter uppsatta mål. Du har såväl ekonomiskt ansvar som arbetsmiljöansvar för ditt område. Viktiga uppgifter är att skapa samsyn och gemensam värdegrund samt att aktivt delta i utvecklingsarbetet för ditt verksamhetsområde. Vidare ska du kommunicera uppdraget enligt rådande styrdokument. Du ingår i ledningsgruppen för grundskolan och är underställd verksamhetschef för grundskola.

I nära samarbete med rektorn för årskurs 4-9 arbetar ni tillsammans för ett helhetstänk för Vimarskolan. Tillsammans arbetar ni för elevernas måluppfyllelse och driver skolutvecklingen framåt.   

Vi söker dig som

• har relevant pedagogisk högskoleutbildning
• har erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet, främst inom grundskoleverksamhet
• har ekonomisk och administrativ kompetens
• har B-körkort

Det är meriterande om du har genomgått rektorsutbildning och har erfarenhet av ledarskap.

Som person är du resultat- och målinriktad, du tar initiativ och arbetar för verksamhetsutveckling. Du är trygg i din ledarroll och har god förmåga att skapa delaktighet, motivation och förtroende bland medarbetare och elever. Då rollen som rektor innefattar många möten med människor i olika funktioner är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och trivs med att samarbeta och samverka. Du bidrar till arbetglädje och en positiv stämning på jobbet.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%   
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2019-03-09
Intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!" Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Rektor till Vimarskolan

Ansök nu

Dela detta jobb