skoljobb.se

Rektor, Vuxenutbildningen

Företag Mjölby kommun
Regioner
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Rektor, Vuxenutbildningen

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Tycker du att vara rektor är det roligaste jobbet som finns och vill ha nya utmaningar?

Vi söker en rektor till vuxenutbildningen, innehållande kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, särskild utbildning för vuxna, yrkesvux samt olika uppdragsutbildningar. Kommunen samverkar med övriga kommuner i Östergötland kring vuxnas lärande.

Vuxenutbildningen ingår i verksamhetsområde Gymnasieskola/Vuxenutbildning och består av sex skolenheter, varav vuxenutbildningen är en. Verksamheten ligger i nära anslutning till kommunens enhet för Arbete och Välfärd, Arbetsförmedling samt en yrkeshögskoleutbildning med inriktning, lokförare. Järnvägsstation, bibliotek, simhall och centrumbildning finns inom 500 meter från utbildningslokalerna.

Bra rektorer och bra lärare är en av de viktigaste förutsättningarna för lärandet. Utbildningsförvaltningen i Mjölby kommun lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet och har fokus på undervisningen samt elever och studerandes lärande. För att trivas i rollen som medarbetare inom Mjölby kommun är det viktigt att vara en lagspelare. Vi värdesätter ett tillåtande klimat som karaktäriseras av värme, humor och respekt för alla individers egenvärde.

Nyfiken? Läs mer och välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Du leder och utvecklar skolans verksamhet utifrån mål uppsatta i nationella, kommunala och lokala styrdokument. Du utgår i ditt arbete inom verksamheten utifrån dess förutsättningar i syftet att stödja medborgaren på vägen till sysselsättning. Det pedagogiska arbetet planerar, organiserar och leder du genom det systematiska kvalitetsarbetet.

Du är en god ambassadör för verksamheten i din roll som rektor och deltar också aktivt i det verksamhetsövergripande arbetet. Du skapar relationer såväl internt som externt som karakteriseras av professionalitet, ömsesidig respekt och förtroende. Samverkan med studerande och med aktörer utanför skolan så som andra kommunala förvaltningar, kommuner och lärosäten ingår som en naturlig del i din yrkesroll.

I uppdraget som rektor ställs du löpande inför att hantera akuta vardagsproblem och oplanerade samtal. Till ditt stöd för administrativa uppgifter och dokumentation inom områden som arbetsmiljö, ekonomi och personal har du olika verksamhetssystem.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning relevant för tjänsten, meriterande med rektorsutbildning och utbildning inom chef/ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare, meriterande om det är inom en politisk styrd organistation. Du bör även ha erfarenhet av att förena pedagogiska, personella och administrativa frågor i ett helhetsperspektiv.

Ditt ledarskap bygger på en personlig mognad och initiativtagande, där du med en god samarbetsförmåga och kulturell medvetenhet arbetar tillsammans med din omgivning. Du gör övervägningar och prioriteringar och kommunicerar sedan dessa på ett tydligt sätt.
Du ser helheter och har förmåga att arbeta med komplexa frågor, du kommer ofta med idéer och har ett nytänkande.

Vi erbjuder ett uppdrag med både interna och externa kontakter där medborgaren står i centrum.

B-körkort krävs.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Rektor, Vuxenutbildningen

Mjölby kommun