skoljobb.se

Rektorer inom förskolan Gotland

Ansök nu

Rektorer inom förskolan Gotland

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vi söker nu 2 rektorer i förskoleverksamheterna Roma/Klinte/sanda respektive Västerhejde/Eskelhem.

Roma/Klinte/Sanda förskoleområde består av fem förskolor, två är placerade i Roma, en i Vänge, en i Endre samt en i Dalhem. Västerhejde/Eskelhem förskoleområde består av tre förskolor, där två är placerade i Vibble och en i Eskelhem.

Arbetsuppgifter

Som rektor i förskolan på Gotland har du ett nära ledarskap till medarbetare och har ansvar för ditt områdes personal, budget, arbetsmiljö, verksamhetsutveckling, kvalitetsarbete och det pedagogiska arbetet.

Fokus ligger på förskoleverksamheternas pedagogiska utveckling och du kommer att arbeta för att verkställa målen i läroplanen och de kommunala besluten inom verksamheten. I dessa roller får du vara med och bidra i det gemensamma utvecklingsarbete som pågår inom förskolan på Gotland.

I rollen som rektor kommer du att samarbeta med såväl vårdnadshavare, social omsorg samt andra rektorer inom förskola och skola.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du behöver även ha tidigare ledarskapserfarenhet för att lyckas i uppdraget.

Har du erfarenhet av tidigare/nuvarande arbete som rektor och/eller har genomgått rektorsutbildning så ser vi detta som meriterande. Även utbildning eller erfarenhet av arbete inom ekonomi, HR och kommunikation är önskvärt.

Eftersom du kommer att arbeta i ett team är din förmåga att kommunicera och lyssna viktig och som ledare är du bra på att skapa engagemang och delaktighet. Du har lätt för att samarbeta, skapa ett gott arbetsklimat och är bekväm i olika sociala sammanhang. Du har en god pedagogisk insikt, kunskap, erfarenhet och förmåga att förmedla detta. Du ser utveckling samt aktivt medarbetarskap som en nyckel till framgång och har eget driv att tillsammans med verksamheten förverkliga detta.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då förskoleområdena är geografiskt spridda är körkort och tillgång till bil ett krav.

 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Dela detta jobb

Rektorer inom förskolan Gotland

Region Gotland