skoljobb.se

Rektorsadministratör till Svärdsjöskolan

Företag Falu kommun
Regioner
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Rektorsadministratör till Svärdsjöskolan

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Är just du vår nya medarbetare och vår nya rektorsadministratör? Vill du vara med och bidra till ett effektivt ledningsteam och bistå skolledningen med viktiga uppgifter på våra skolor? Vi vill jobba tillsammans med just dig som kan och vill vara ett starkt administrativt stöd för rektor och biträdande rektorer i vårt skolområde. Vi står inför en spännande utvecklingsfas med en härlig blandning av personal, både i ledningsgruppen och bland all annan personal där du kan komma att bli en mycket viktig person för oss alla.

Hur är det hos oss då? Jo, du kommer att få möjlighet att arbeta i ett skolområde nära skog, ängsmark och vattendrag där värme och omtanke fyller lokalerna. Området omfattar Svärdsjöskolan där årskurs 7-9 håller till samt ett flertal F-6 skolor där vi tar hand om totalt ca 800 underbara elever. På våra skolor präglas vardagen av av en unik atmosfär som innebär stor ömsesidig respekt och goda relationer mellan vuxna och barn/ungdomar. Ledningsgruppen består av rektor samt fyra biträdande rektorer och vi behöver en person som kan bistå oss med administrativa uppgifter och att vara "spindeln i nätet" i vår komplexa vardag.  

Du är rektorsadministratören som kan komplettera vårt team. Du, med din kompetens, erfarenhet och ditt engagemang, har en vilja och nyfikenhet kring att arbeta med att skapa bra strukturer i en organisation i utveckling där det händer mycket och där stor flexibilitet är en självklarhet. Vi tror att du tillsammans med oss kan bidra till att bra rutiner och "koll på läget" skapar trygghet för både ledning och personal.

Vill du vara en del av detta? Vi ser fram emot just din ansökan och att få träffa just dig! Vi vill berätta mer om vad vi vill erbjuda dig och vi är även nyfikna på vad du vill bidra med.

Arbetsuppgifter
Det är ett varierande arbete med många utmanande och roliga arbetsuppgifter. Din primära uppgift som rektorsadministratör är att bistå rektor och ledningsteamet med administrativa uppgifter. Till exempel uppdatera webbsidor, göra beställningar, hålla koll på elevadministration och ta hand om fakturor i vårt ekonomisystem Raindance. I det ingår även att vara personal och rektor behjälplig med ekonomiupplysningar, resebeställningar och busskort.

I uppdraget ingår att ordna vikarier till både skola och fritidshem. Du kommer att ha mycket kontakt med kollegorna på skolan men även med andra förvaltningar, företag och organisationer som vi samarbetar med i vår verksamhet.

I arbetet ingår även att:

- samordna arbetsuppgifter över tid såväl som i det dagliga arbetet

- svara för verksamheten i frågor som berör personal, lokaler, arbetsmiljö etc.

- personaladministration 

- stötta och vara behjälplig i övriga frågor som dyker upp på våra skolor

Kvalifikationer
- avslutad gymnasieutbildning

- goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift

- kunskaper i de olika Office-programmen

- körkort och tillgång till bil

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, flexibel och van att ta ett stor eget ansvar för arbetsuppgifter. I arbetet ingår många kontakter inom och utanför skolan så du bör tycka att samverkan med andra är både roligt och utvecklande.

Du är strukturerad och har förmågan att utveckla rutiner. För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, kreativ, flexibel och serviceinriktad. Andra egenskaper som värdesätts är integritet, engagemang och initiativförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av administrativt arbete inom skolverksamhet 

- Pedagogisk högskoleutbildning

- Pedagogisk erfarenhet

- Kunskaper inom arbetsmiljöfrågor samt arbetsrätt

- Kunskaper om webbaserade verktyg

Anställningsvillkor
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker i samband med höstterminsstart i augusti 2019.

Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Enligt lagen om registerkontroll krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med din ansökan, så det finns tillgängligt om du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar 

Per Bergqvist, rektor Svärdsjö skolområde. Tel 0246-81534 

Fackliga företrädare

Christina Johansson, Vision: 023-821 10 

Lena Korsgren, Lärarnas Riksförbund: 023–838 63

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet: 023-863 36

Jerker Jonsson, Lärarförbundet: 070-720 30 63

Kontaktinformation
Per Bergqvist, Rektor

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

Rektorsadministratör till Svärdsjöskolan

Falu kommun