skoljobb.se

Rektorsområde Lotorp/Högalid söker övergripande Specialpedagog

Ansök nu

Rektorsområde Lotorp/Högalid söker övergripande Specialpedagog

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Beskrivning
Vi behöver dig, engagerade och kompetenta speciallärare/specialpedagog till Lotorps skola och Högalidsskolan (Rektorsområde L).

Vi söker en erfaren speciallärare/specialpedagog med grundskollärarexamen som vill utveckla vår verksamhet. Du kommer vara med och utveckla undervisningen för våra elever med specialbehov. Skolorna är två F-6 skolor med 145 respektive 170 elever och vårt elevstöd består organisatoriskt av en övergripande specialpedagog, tre heltidstjänster speciallärare, skolsköterska 40%, kurator 50% samt en Central Barn och Elevhälsa (CBEH) som stöttar med skolpsykolog och ytterligare specialpedagoger. 

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog/speciallärare ingår du i skolans elevhälsoteam och bidrar till att eleverna får möjlighet till inkluderande individanpassningar som leder till bästa möjliga lärande och utveckling. Du stöttar personal genom konsultation och handledning i deras pedagogiska arbete och medverkar vid utarbetande av extra anpassningar, pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram. Vi söker dig som med engagemang, kreativitet och erfarenhet vill delta i skolans främjande och förebyggande specialpedagogiska verksamhet. Du kommer att arbeta på skolor med stort engagemang med drivna pedagoger och massor av framåtanda. Här får du möjlighet att delta och bedriva nytänkande och framtidstänkande kring undervisning och lärande. 

Kvalifikationer
Du har goda kunskaper om lågaffektivt bemötande, dyslexi, neuropsykiatriska funktionshinder och kompensatoriska hjälpmedel.  Du är flexibel och kreativ och gillar utmaningar. Du har god förmåga att bygga goda relationer med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du är strukturerad och arbetar systematiskt och lösningsfokuserat. En god kommunikation med ämneslärare och mentorer är en viktig del för framgång i arbetet.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut ges och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Rektorsområde Lotorp/Högalid söker övergripande Specialpedagog

Finspångs kommun