skoljobb.se

Resultatenhetschef till Barn och ungdom

Regioner
Utgår

2021-05-17

Ansök nu

Resultatenhetschef till Barn och ungdom

En dag på jobbet
Relationsvåldscenter (RVC) infattar Myndighet våld, Öppenvård våld, Barnahus samt Krisstöd. RVC har ansvar för myndighetsutövning som i enlighet med socialtjänstlagen utreder och bedömer behov av stöd och skydd för vuxna utsatta för hot och våld i nära relation och/eller hedersrelaterat våld och förtryck. Som resultatenhetschef har man stöd av gruppledare och cirka 15 medarbetare (gruppledare, barnahussamordnare, socialsekreterare, behandlare, stödperson och familjebehandlare).
RVC erbjuder samtal individuellt och i grupp och stödinsats till personer som utsatts för hot och våld i nära relation och/eller hedersrelaterat våld och förtryck samt till de som utövar våld.
Inom RVC ingår Barnahus som är en samverkan mellan kommunen, regionen, polis och åklagare. Barnahus tar emot barn upp till 18 år som misstänks ha blivit utsatta för misshandel, sexuella övergrepp eller bevittnat våld i nära relation. Barnahus erbjuder även rådgivning och konsultation till personal som kommer i kontakt med barn som misstänks vara utsatta för våld, kränkningar eller sexuella övergrepp.

Kommunens krisstödjare tillhör RVC och deras uppdrag är att ge stöd till barn som deltagit vid polisförhör på barnahus samt deras föräldrar. Vidare ger Krisstödjarna stödsamtal till barn som bevittnat våld. Krisstödjarna har ett nära samarbete med barnahussamordnare och handläggare på myndighetsenheterna för barn och ungdom.
Resultatenhetschefen ingår i ledningsgruppen för Barn och Ungdom med totalt nio enhetschefer, man rapporterar till resultatområdeschef på Barn och Ungdom.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett tydligt och ödmjukt ledarskap och som är intresserad av att arbeta som närvarande chef med ansvar för att leda och utveckla enheten.
Då arbetet utgår ifrån medborgarnas behov, och arbetsuppgifterna kommer vara varierande, är flexibilitet en mycket viktig egenskap. Vidare ser vi gärna att du har ordningssinne och en förmåga att hålla sig uppdaterad inom många områden. Det är av stor vikt att du kan arbeta självständigt med en egen drivkraft.
Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap bottnar i en djup förståelse för vår värdegrund samt vilka krav vi ställer och vilka förväntningar vi har på ledarskap i Södertälje kommun.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom att vara lyhörd, tydlig och rak i kommunikation och dialog. Att kunna se helheten och kunna prioritera samt att arbeta strukturerat.

Krav: 
- Chefserfarenhet i minst 3 år
- Erfarenhet av arbete runt våld i nära relation, med ett genuint intresse för vad det innebär
- Socionomutbildning eller motsvarande med krav inom socialrätt
- Goda kunskaper i Officepaketet
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Erfarenhet av arbete i politiskt styrd verksamhet

Meriterande:  
- Erfarenhet från andra verksamhetsområden inom socialtjänsten
- Utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö
-Steg1 och/eller erfarenhet av behandlingsarbete
- Kunskaper i engelska, tal och skrift

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder våra medarbetare årsarbetstid med möjlighet att få mer balans mellan arbete och fritid. Du erbjuds även generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att omvandla semesterdagstillägg till fler lediga dagar. Som nyanställd chef hos oss får du får också en gedigen chefsintroduktion med utbildning inom bland annat ekonomi, rekrytering, lönebildning och arbetsmiljö. Du får också möjlighet att kontinuerligt utvecklas i din chefsroll. Du ingår i Barn och ungdoms ledningsgrupp där du tillsammans med resultatområdeschef och övriga enhetschefer diskuterar utvecklings- och samverkansfrågor. Vi sitter i kontorslandskap och har stor närhet mellan verksamheterna.

Välkommen till oss!
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Resultatenhetschef till Barn och ungdom

Södertälje kommun - Utbildningskontoret