skoljobb.se

logga

Resurs / Elevassistent till grundsärskolan

Ansök nu

Resurs / Elevassistent till grundsärskolan

Utbildningskontoret, Skolavdelningen, Kullsvedsskolan

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till Kullsvedsskolan - en arbetsplats som kännetecknas av hög trivsel, kompetens, samarbete, utveckling och kreativitet. Hos oss fokuserar vi på tillgänglighet och inkluderande lärmiljöer i ett hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoperspektiv. 

Kullsvedsskolan ligger i Hemmesta öster om Gustavsberg, ca.30 minuter med direktbuss från Slussen. Skolan består av grundsärskola åk 1-9 samt kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper (KSU) åk 6-9 för elever med autism i grundskolan. I höst kommer vi ha ca. 65 elever totalt. Skolan har också fritidshem.

Läsåret 2021-22 kommer här finnas runt 55 medarbetare, i huvudsak lärare/speciallärare och resurser/fritidspersonal. Vi har ett väl utvecklat arbete med extra anpassningar, visuellt stöd och digitala hjälpmedel i undervisningen. Skolan har två förstelärare, legitimerad kompetens i samtliga praktisk-estetiska ämnen samt en väl fungerande elevhälsa där samtliga kompetenser ingår. Kullsvedsskolan har inriktning PBS (Positivt Beteendestöd)/TBA (Tillämpad beteendeanalys) där kompetensen är hög. Skolan har också Grön flagg-certifiering.

Uppdraget som resurs/elevassistent handlar under skoltid om att ingå i skolsamverkan i liten klass i grundsärskolan med undervisning av enskilda elever och i grupp utifrån ansvarig lärares anvisningar. Under fritidstid arbetar resursen i fritidshemmets verksamhet. Kullsvedsskolan har morgon- och eftermiddagsfritids och arbetstiderna växlar något, enligt schema för öppningar och stängningar.

Vi söker dig med erfarenhet av arbete med elever i omfattande behov av särskilt stöd i grundsärskolan. Någon form av grundutbildning mot barn/ungdom är önskvärd, till exempel barnskötare, fritidsledare eller liknande.
Kunskaper i olika kommunikationssätt, till exempel teckenkommunikation, teckenspråk, bildstöd, Pecs och liknande ser vi som högst meriterande.
En förutsättning för tjänsten är att du har ett lågaffektivt bemötande samt har kunskap om och kan hantera utåtagerande beteenden hos elever.

Som person är du inkluderande, med engagemang och lösningsfokus och arbetar för en god arbetsmiljö för dina elever såväl som dina kollegor.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser heltid tillsvidare och är en semestertjänst, med tillträde 16 augusti 2021.

Ansökan
Du söker tjänsten genom att klicka på ”sök tjänst” och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast 9 augusti 2021.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rektor Christina Söderkvist, mobil 072-250 93 56, e-post: christina.soderkvist@varmdo.se (t.om. den 23/7), därefter biträdande rektor Lillemor Esping Brodén, mobil 073-682 78 77, e-post: lillemor.esping-broden@varmdo.se  

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     16 augusti -21 el enl ök

Löneform

     Månadslön enl ök.

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Värmdö

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/16

Publicerat

     2021-07-12

Sista ansökningsdag

     2021-08-09

Dela detta jobb

logga
Resurs / Elevassistent till grundsärskolan

Värmdö kommun - Barn och utbildningsförvaltningen