skoljobb.se

logga

Resurspedagog, Södra skolan, Sveg åk 7-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-05

Ansök nu

Resurspedagog, Södra skolan, Sveg åk 7-9

Om tjänsten

Södra skolan i Sveg där tjänsten har sin placering har ca 150 elever fördelade mellan årskurserna 7-9. Skolan ligger vackert belägen vid Ljusnan mitt i centrala Sveg i östra delen av härliga Härjedalen. Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap vilket gör att vi har nära till våra fantastiska fjäll. Under de senaste åren har vi fått en god tillströmning av nyanlända vilket berikar vår verksamhet och ställer krav på alla pedagogers förmåga att undervisa. Vi arbetar med digitala verktyg i undervisningen vilket ställer krav på god IT-förmåga och vilja att variera sin undervisning. I Härjedalens kommun pågår ett utvecklingsarbete med att skapa en gemensam pedagogisk plattform och vi ställer höga krav på pedagogiskt ledarskap och förmågan att anpassa och individualisera undervisningen.

Intervjuer sker fortlöpande.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är riktad mot elever i behov av särskilt stöd. Det kan vara både i klassrum och i mindre studiegrupper. Arbetet ställer krav på ansvarstagande, flexibilitet och lyhördhet. Du stöttar och hjälper elever i undervisningssituationer och på raster, både gällande måluppfyllelse och social utveckling. Med stöd av ämneslärare och elevhälsa kan du också genomföra delar av undervisningen.

Kvalifikationer

Gymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig är ett krav. Eftergymnasial pedagogisk utbildning är meriterande, likaså erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Goda kunskaper om styrdokument inom grundskolan är också meriterande, samt goda IT-kunskaper. 
För denna tjänst är utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning. 

Personliga egenskaper

Du är en trygg vuxen med god samarbetsförmåga, du tar egna initiativ och är tydlig i din kommunikation. Genom en god pedagogisk och social kompetens bidrar du till en lugn och stimulerande arbetsmiljö för eleverna. Du kan hantera olika situationer som uppstår under skoldagen och bibehålla en tydlig struktur.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Södra skolan är en lagom stor högstadieskola där  det finns alla förutsättningar för kollegialt samarbete och lärande. Vi har lärare med olika erfarenheter och bakgrund vilket gör att vi blir ett starkt team, och välkomnar nya kollegor. 

Kontaktinformation

Anna Mirårs

Rektor Södra skolan

 Telefon:+46 680-16296

Karin Kers

Ombud Sveriges Lärare

 Telefon:0730710901 0680-16100

Dela detta jobb

logga
Resurspedagog, Södra skolan, Sveg åk 7-9

Härjedalens kommun