skoljobb.se

Resurspedagog till Björkhagens skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-17

Ansök nu

Resurspedagog till Björkhagens skola

 

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Björkhagens skola är en F-9 skola som ligger söder om söder mitt i grönskan på gränsen till Nackareservatet. Mottot för vår skola är kunskap och hjärta och hos oss har vi elevernas lärande och undervisningen i fokus. Att arbeta tillsammans runt eleverna är för oss en självklarhet och en förutsättning för eleverna ska lyckas. Vi tycker vårt gemensamma lärande är viktigt och prioriterar det. Som en följd av detta har Björkhagens skola goda resultat och personalen trivs. Hjärtat står för förutsättningen att alla på skolan känner sig trygga och upplever gemenskap. Vi har ett proaktivt förhållningssätt för att skapa en skola där alla, såväl elever som personal, är sedda och trygga. På skolan finns en öppen eftermiddagsverksamhet för barn i åk 4-6 som heter Melliz. Syftet med Melliz är att erbjuda en stimulerande och allsidig fritid för eleverna.


Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba både i skolan och i eftermiddagsverksamheten för elever på mellanstadiet- Melliz. Arbetet i skolan innebär att ge stöd till elever i olika inlärningssituationer; i klassrummen men även i sociala sammanhang som raster och under skollunchen. En del av de elever du arbetar med är i behov av särskilt stöd och har kanske en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning såsom ADHD eller AST. Du arbetar ungefär 60 % av tiden på skoldelen och resterande tid på Melliz. Du kommer att ingå i ett arbetslag där det ingår både resurspedagoger och lärare. Du kommer att ges möjlighet att få stöd/handledning i ditt arbete som resurspedagog av en erfaren resurspedagog samt skolans EHT team. På skolloven arbetar du heltid på Melliz.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från liknande arbete. Meriterande är Stockholm stads elevassistentutbildning. Stor vikt kommer att tas vid personlig lämplighet.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Dela detta jobb

Resurspedagog till Björkhagens skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen