skoljobb.se

Röda Korsets Högskola söker lektor i omvårdnad

Regioner
Utgår

2021-06-22

Ansök nu

Röda Korsets Högskola söker lektor i omvårdnad

Är du intresserad av att tillsammans med engagerade kollegor utvecklas i en dynamisk miljö? Trivs du med stora påverkansmöjligheter, korta beslutsvägar och i ett positivt framåtblickande klimat? Vill du komma till ett sammanhang där ditt bidrag verkligen gör avtryck och syns i helheten? Nu söker vi inom omvårdnad nya kollegor till rollen som lektor.

I rollen som lektor i omvårdnad kommer du välkomnas av den Hälsovetenskapliga Institutionens 40 medarbetare. Institutionen utgör grunden för högskolans akademiska verksamhet i form av utbildning på grund- och avancerad nivå, forskning, samverkan internt och externt med andra lärosäten samt med omgivande samhälle. 

Du får ett stort ansvar till att vara med och utveckla och utforma ditt uppdrag som lärare i samarbete med dina kollegor i teamet, institutionen och inom högskolan som helhet.

Exempel på huvudsakliga ansvarsområden/arbetsuppgifter:

 • Det huvudsakliga uppdraget består av att driva och utveckla läraruppdraget i rollerna som examinator och/eller kursansvarig, avseende undervisning i omvårdnad och medicin på grund- och avancerad nivå. Som lektor i omvårdnad kan du bli programansvarig på avancerad nivå.

 • Ingå i ett lärarteam som bedriver kursutveckling både inom kurser såväl som för programmet som helhet.

 • Bidra till att utveckla och implementera RKHs profilområden såsom exempelvis global omvårdnad, folkhälsa och medicin.

 • Aktivt medverka för studenters delaktighet och inflytande i arbetet med att vidareutveckla RKHs lärandemiljö och utbildningar.

 • Aktivt medverka med pedagogiskt lärande i VIL/VFU moduler.

 • Agera viktig länk mellan utbildning och forskning och vise versa.
  I tjänsten ingår tid för egen forskning och kompetensutveckling.

Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, öppensinnad och nyfiken. Du har lätt för att samarbeta och bidrar till en god stämning men är saklig och tydlig. Vidare är du ansvarsfull där du med lätthet leder och motiverar dig själv att med struktur genomföra åtaganden samtidigt som du har flexibilitet för att pragmatiskt lösa nya situationer. Avslutningsvis är du bra på att kommunicera med olika målgrupper på ett tydligt, uttrycksfullt och pedagogiskt sätt.

Krav

 • Leg. sjuksköterska, specialistsjuksköterska med inriktning omvårdnad/medicin, disputerad i omvårdnad

 • Erfarenhet av olika undervisningsformer

 • Högskolepedagogisk utbildning

 • Erfarenhet med klinisk kompetens

Meriterande

 • Erfarenhet av akademiskt ledarskap

 • Verkat för att utveckla omvårdnad, t.ex. i kliniska förbättrings- och forskning projekt

 • Erfarenhet av handledning inom VIL/VFU

 • Kontaktytor/nätverk inom omvårdnadsområdet lokalt, nationellt och internationellt

 • Digital kompetens samt goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Ansök

Din akademiska meritportfölj kompletterar du med i ett eventuellt senare skede.

Då Röda Korsets Högskola ej är en offentlig verksamhet så behandlas din ansökan konfidentiellt och kommer ej att offentliggöras.

Om Röda Korsets Högskola

Vi är stolta över vårt varumärke - att arbeta för Röda Korsets Högskola är att knyta an till ett starkt varumärke som kännetecknar en tradition av att utbilda högt ansedda och eftertraktade sjuksköterskor sedan år 1867. Vi är ca 65 medarbetare som tillsammans bidrar till att utbilda 850 studenter per år och vår sjuksköterskeutbildning är en av de mest eftertraktade i landet. Tillsammans utvecklar och anpassar vi oss för att möta framtidens behov inom hälsa och vård. Global hälsa och global omvårdnad sammanfattar vår unika profil inom utbildning, forskning och samverkan.

Våra värdeord är respekt, samarbete och tillit och våra ledord för att uppnå önskade resultat vid högskolan är kraftsamling, kvalitet och globalitet.

Vi erbjuder en arbetsplats i ljusa lokaler på campus Flemingsberg, endast 20 minuter från Stockholm central. Vår högskola och fem andra lärosäten inom campus strävar tillsammans med studenter och kollegor mot synergieffekter inom vårt verksamhetsuppdrag. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där arbetstagaren känner sig delaktig, har en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt erbjuds attraktiva förmåner. Läs mer om oss här: www.rkh.se

Dela detta jobb

Röda Korsets Högskola söker lektor i omvårdnad

Röda Korsets Högskola