skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

Rödabergsskolan är en F-9 skola utöver det vanliga. Vi har ett gott renommé och en lugn miljö med en härlig mix av nationaliteter (vanligtvis från 70-80 olika länder). Vår utgångspunkt är att alla de ca 670 eleverna är de bästa barnen man kan ha på en skola. I mötet med vår erfarna och engagerade personal växer de och lyckas mycket bra, både kunskapsmässigt och socialt. I skolan går elever från närområdet men även barn till forskare och experter som kommer från världens alla hörn. Undervisningsspråken är svenska och engelska. Det finns tre spår: Svenska klasser från F-9, en parallell med engelska klasser åk 1-9 och en tvåspråkig del (svenska, engelska) åk 8-9.

En större förändringsprocess har påbörjats på skolan för att få till stånd en sammanhållen pedagogisk utveckling som omfattar samtliga delar av verksamheten. Förhållningssättet kan bäst beskrivas som ” growth mindset” och hur det får genomslag inom de utpekade områdena: Bedömning för lärande(BFL), digitalisering, tillgängligt lärarande och språkutvecklande arbetssätt.

Skolan ligger vid Norrtull med närhet till City, Hagaparken och den nya Hagastaden. Elevantalet ökar starkt och därför planeras i närtid en utbyggnad av skolan.


Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en kombinerad tjänst som innefattar samordning och undervisning av våra nyanlända elever samt sva - undervisning huvudsakligen i årskurs 7-9. Du kommer att vara en viktig resurs i vårt gemensamma utvecklingsarbete där språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i klasserna är ett viktigt inslag.

Lärare och mentor för våra nyanlända elever: Du undervisar eleverna under tiden som de är placerade helt eller delvis i förberedelsegrupp. Elevernas kunskaper och förmågor kartläggs på olika sätt under läsåret. Du samarbetar med undervisande lärare i 7-9 kring studieplaner och bedömning samt arbetar i övergången då eleven ska ut i klass. Du planerar, genomför och utvärderar din undervisning samt genomför bedömningar för eleverna i förberedelseklass. Du vägleder elever utifrån deras behov och stödjer lärarna i att hitta kompletterande verktyg och metoder för en framgångsrik integrering i klasserna.

Du är mentor för våra nyanlända elever och håller utvecklingssamtal.

Samordnare: Som samordnare ansvarar du för allt från att ordna inskrivningsmöten, upprätta individuella studieplaner och övrig dokumentation, samverka med modersmålslärare, följa upp planering mellan studiehandledare och undervisande lärare till att medvetet och aktivt bidra till en ökad samsyn och gemensamt förhållningssätt i organisationen. Du kommer att arbeta nära elevhälsoteamet.

Undervisning SVA: Detta läsår ingår undervisning i språkval/SVEN. Där träffar du elever från både våra engelska och svenska klasser.

 
Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare i svenska som andraspråk (SVA) för årskurs 7-9.

Du är utpräglat kommunikativ, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara och tydliga.

Du arbetar mycket bra med andra människor och har lätt att skapa goda relationer. Du är lyhörd och smidig i ditt förhållningssätt samt löser uppkomna meningsmotsättningar och konflikter konstruktivt.

Du arbetar självständigt, flexibelt och har förmåga att fatta egna beslut.

Du tar egna initiativ och bidrar med en positiv syn på elevarbetet.

Det meriterande om du har fördjupade kunskaper inom SVA samt läs-, skriv- och matematikinlärning med annat språk.

Det är meriterande om du behärskar engelska väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    20190812
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/3005

Kontakt    
Peter Lundström, 0768253827
Facklig företrädare    
Susanne Brännström, LR, 076-1244826
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Rödabergsskolan söker lärare i SVA med särskilt samordningsansvar

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb