skoljobb.se

logga

RWS söker lärare i textilslöjd - nu bygger vi lärarteamet för RWS Bagartorp

Regioner
Utgår

2021-06-17

Ansök nu

RWS söker lärare i textilslöjd - nu bygger vi lärarteamet för RWS Bagartorp

Raoul Wallenbergskolan Bagartorp – den nya högstadieskolan i norra Solna - växer nu lokalmässigt fram dag för dag. Just nu pågår arbete med skolans inredning.

Nu börjar vi bygga det Team av medarbetare som ska göra RWS Bagartorp till ett lärcentrum för kunskaps- och karaktärsutveckling ”Skolan mitt i byn”. Rektor är rekryterad och kommer att annonseras inom kort. Nu söker vi lärare som ska bygga upp institutionen för ämnet textilslöjd.

Inom RWS satsar vi hårt för att lyfta undervisningen i slöjd till höjderna. Vi har förstelärare som driver utvecklingsprojekt tillsammans med alla lärare i de olika årskurserna som undervisar i ämnet. Vår ambition är att utveckla undervisningen både på bredden och på djupet. Alla elever – både de som behöver särskilt stöd och de som behöver utmaningar för att nå spetskunskaper i ämnet – ska få en gedigen undervisning i textilslöjd med möjlighet att utveckla sina förmågor.

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och vårdnadshavare en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Inom RWS ”brinner vi för att göra positiv skillnad för varje enskilt barn och elev” (vår mission). Våra skolor ska därför ge varje enskild elev bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt.

Raoul Wallenbergskolan Bagartorp, Solna är en skola som nu byggs och som öppnar i augusti 2021. Det är en högstadieskola med fyra parallella klasser i varje årskurs. Skolan kommer vara systerskola till RWS Järvastaden (F-6) och RWS Bromma (F-9) och våra övriga tre grundskolor och nio förskolor inom RWS.  

Vem är du?

Vi söker en skicklig, drivande och engagerad legitimerad lärare i textilslöjd som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för olika typer av elever – både de som är i behov av särskilt stöd och de som behöver stora utmaningar. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som från djupet av ditt hjärta brinner för att ge ungdomar en god start i livet. Du är en god ledare och förebild som ger eleverna den inspiration de behöver för det goda lärandet. Du har lärarbehörighet i ditt ämne för högstadiet. Med god didaktisk förmåga, goda ämneskunskaper, en tydlig struktur och med en varierad undervisning som är anpassad utifrån den enskilde eleven skapar du de bästa förutsättningarna för att varje enskild elev ska nå sin fulla potential. Du ser dokumentation och bedömning av elevernas kunskapsutveckling som en självklar del i ditt arbete.

Du ser det också som en spännande utmaning att tillsammans med vår förstelärare i textilslöjd och övriga lärare i ämnet vara med och utveckla undervisningen i våra skolor till något alldeles speciellt.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med 6 månaders provanställning. Tillträde i början av augusti 2021.

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på www.raoulwallenbergskolan.se . Vill du titta in i skolan kan du få en rundvandring med Eva Arfwedson och platschefen för bygget Stefan Hedlöf. Se vår film här:

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV och personliga brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer genomföras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten inom RWS är du välkommen att kontakta vice VD Eva Arfwedson per email eva.arfwedson@rws.se .

Dela detta jobb

logga
RWS söker lärare i textilslöjd - nu bygger vi lärarteamet för RWS Bagartorp

Raoul Wallenbergskolorna AB