skoljobb.se

Rytmik/musiklärare med inriktning mot yngre barn

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-02

Ansök nu

Rytmik/musiklärare med inriktning mot yngre barn

En dag på jobbet

I din roll som rytmikpedagog kommer framför allt att arbeta med elever i förskoleklass, årskurs 1 och årskurs 2 på skoltid. Du arbetar både direkt med klasslärare (F-klass) och med erfaren El Sistema-pedagog i helklass i klass 1 och 2, med elever från två skolor. 
Du deltar till viss del i organisering av familjekvällar, konserter och projekt och är också aktiv i utvecklingsarbetet. 
Arbetstiden är förlagd till tisdag 08.00-11.00, onsdag 08.00 – 14.00, torsdag och fredag 08.00-11.00, men kan om så önskas troligtvis läggas om till tre dagar. Visst helg- och lovarbete förekommer. Tjänsten är 60% av heltid. 

Vem är du? :

Krav: 
- Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, inom musik med rytmik som huvudinstrument. 
- Du har pedagogisk utbildning med inriktning mot rytmik. 
- Du har erfarenhet av att undervisa barn och unga i åldrarna 5 - 12 år. 
- Du har erfarenhet, kunskap och metodik för att arbeta med större grupper. 
- Du är van att planera och strukturera undervisning för en längre tidsperiod. 
- Du kan ackompanjera på piano/använda pianot som ett pedagogiskt redskap 

Meriterande: 
- Erfarenhet av El Sistema-verksamhet eller liknande. 
- Kunskaper inom dirigering och/eller arrangering och/eller komposition. 
- Kunskaper inom stråkinstrumenten, företrädesvis fiol 
- Vi ser gärna att du har B-körkort.

Personliga egenskaper:
-  Du är en trygg, modig, kommunikativ och lösningsorienterad person som är engagerad i frågor kopplade till elevers lärande samt kulturens roll för samhällets utveckling. 
-  Ditt förhållningssätt utgår ifrån elevers delaktighet och du brinner för att arbeta med barn och unga 
-  Du är intresserad av att tillsammans med dina kollegor både bedriva och utveckla verksamheten. 
-  Du tar ansvar och är van att arbeta både självständigt och i grupp. 
-  Du har socialt engagemang, god empatisk förmåga och stark tilltro till musikens kraft. 

För att trivas hos oss krävs att du har en vilja och förmåga att stödja ett idéburet konstnärskap. Verksamheten är i fokus och vi tar oss an samarbeten och projekt som stödjer visionen även om det innebär att en extra växel måste läggas in. Det innebär att arbetsbelastningen periodvis kan vara hög varför flexibilitet krävs. Vi förväntar oss att du aktivt och engagerat arbetar tillsammans med kollegor, elever och föräldrar så att vi tillsammans kan nå våra mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Urval sker löpande. 

Vi erbjuder dig  

Vi erbjuder dig ett dynamiskt och utvecklande jobb tillsammans med kompetenta kollegor i en spännande kommun. Du har även en hel del förmåner som anställd i Södertälje kommun, inte minst ett generöst friskvårdsbidrag. Läs gärna mer på vår hemsida om de förmåner du kan ta del av. 

För mer detaljerad information kring våra förmåner läs mer på vår externa hemsida.

Välkommen till oss!  

El Sistema är en modell för inkluderande orkesterskola som nu finns i ett 60-tal länder. Här i Södertälje arbetar 12 pedagoger med gruppundervisning på symfoniorkesterns instrument. Vår verksamhet omfattar drygt 400 barn från förskoleklass och uppåt, och i dagsläget arbetar vi i tre områden i Södertälje - Västergård och Saltskog, samt Hovsjö där vi också har egna lokaler och kontor. Nu söker vi en rytmikpedagog till vårt team. 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Rytmik/musiklärare med inriktning mot yngre barn

Södertälje kommun - Utbildningskontoret