skoljobb.se

logga

Rytmiklärare vid Linköpings Kulturskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-03

Ansök nu

Rytmiklärare vid Linköpings Kulturskola

Om arbetsplatsen

Linköpings Kulturskola är en frivillig skolverksamhet som undervisar ca 3 500 elever i dans, teater, musik samt bild & form. Undervisningen riktar sig till barn och unga i Linköpings Kommun i åldrarna ca 5-20 år.

Kulturskolan har ensembleprofil viket innebär att all undervisning leder till samspel på olika sätt och i samtliga konstformer. Undervisningen sker i egna lokaler i Konsert & Kongresshuset men vi har också en omfattande verksamhet i de flesta kommundelarna.

Kulturskolans administration består av kulturskolechef, samordnare samt tre administratörer. Undervisningen utförs av ca 45 lärare.

Arbetsbeskrivning

Linköpings Kulturskola har en utbredd verksamhet för yngre barn som vi kallar grundkurs eller förberedande undervisning. Den riktar sig till barn i åk f-2. Grundkursverksamheten omfattar musiklek för f-klass, piano- brass- träblås- stråklek för åk 1 samt piano- brass- träblås- stråkstudio för åk 2.

Tjänsten innehåller flertalet sådana grupper där man förväntas ta ansvar för den lekfulla undervisningsmetodik som är utvecklad här på skolan. Stor vikt läggs alltså vid att kunna möta barngruppen pedagogiskt på dess nivå samt hantera en metodik som utgår från sånglekar, rörelse och musikens grundstenar. 

Viss flexibilitet och kombination med annan undervisning i tjänsten både innehållsmässigt och storleksmässigt kan förekomma utifrån individuell kompetens.

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk examen på högskolenivå som är riktad mot kulturskoleverksamhet och med rytmikundervisning som specialitet. Vi söker dig med en gedigen kunskap i att undervisa. En grundläggande kunskap om instrumenten som ingår i vår grundkursverksamhet är givetvis meriterande och vi ser att du har god kunskap i att ackompanjera på piano och/eller gitarr. Stor vikt vid samarbetsförmåga läggs eftersom grupperna i de flesta fall leds av lärarteam om två per grupp.

Erfarenhet av arbete vid kulturskola, gruppundervisning och undervisning i ovan nämnda grundkurs kommer att bedömas meriterande.

Har du ett stort engagemang där du tillför entusiasm och energi till ditt arbete kommer du passa bra in hos oss på Linköpings Kulturskola. Du skapar delaktighet och samsyn kring vår verksamhet tillsammans med elever och kollegor. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vi ser gärna att du är kreativ och kommer med nya idéer till både vår verksamhet som din egen undervisning. I denna tjänst är det viktigt att du kan planera din undervisning och strukturera ditt arbete. Vi söker dig som vill vara en del av ungdomars musikaliska utveckling!

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6976

Dela detta jobb

logga
Rytmiklärare vid Linköpings Kulturskola

Linköpings kommun