skoljobb.se

logga

Sakkunnig inom förskola

Regioner
Utgår

2021-08-11

Ansök nu

Sakkunnig inom förskola

Om arbetsplatsen

Förvaltningen genomför just nu ett utvecklingsarbete där en ny organisation träder i kraft till hösten. En av förändringarna som sker är att avdelningen för- och grundskola delas på två, med syfte att skapa bättre förutsättningar att ha starkt fokus på utveckling av respektive skolform. Den nya avdelningen kommer att ansvara för kommunens förskolor och vi söker nu en sakkunnig med inriktning mot förskola som vill vara en del av vår nystart och fortsatta utveckling.

Som sakkunnig arbetar du direkt underställd avdelningschefen för förskola och på uppdrag av denne. Tillsammans med sakkunniga inom andra avdelningar förs kontinuerliga dialoger för att stödja varandra, vilket bidrar till en ökad säkerhet och dynamik inom respektive område.

Arbetsbeskrivning

Huvuduppgiften som sakkunnig är att arbeta med kvalitetsfrågor, uppföljning och utvärdering inom området förskola. Du genomför övergripande strategiskt planeringsarbete för förskola och annan pedagogisk omsorg i kommunal regi. Som sakkunnig är du föredragande för förskolans verksamhet i barn- och ungdomsnämnden gällande exempelvis resultat och tillgång på platser och bistår nämndens handläggare i sakfrågor.

Tjänsten innebär även att vara väl förtrogen med styrdokument och riktlinjer för berörd verksamhet, att arbeta med prognoser och resultat samt delta i uppföljningar av verksamheternas kvalitet. Som sakkunnig genomför du utredningar, skriver beslutsunderlag samt svarar på motioner och inkomna förslag. I ditt arbete har du kontakt med medborgare, politiker, medarbetare inom den egna verksamheten och fristående förskolor. Kommunikationen består mestadels av att svara på sakfrågor, förtydligande av regler och riktlinjer samt att ta emot synpunkter och eventuella klagomål.

Andra exempel på arbetsuppgifter är: 

  • att i samverkan planera för hållbar förskoleplanering

  • att ansöka, rekvirera, redovisa samt till viss del fördela statsbidrag

  • att i samråd med kommunikationsavdelningen hålla information om förskolan aktuell på extern och intern webb

  • samverkan rörande verksamhet med exempelvis verksamhetsområdeschefer för förskola, barnomsorgsgrupp, jurist och lokalsamordning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Det är krav på erfarenhet av arbete inom förskola. Har du erfarenhet av en skolledande roll eller annan roll som innefattar ledarskap anses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation eller myndighet för att förstå de politiska tillvägagångssätten i en verksamhet. Då tjänsten innefattar kontakt med medborgare, politiker och medarbetare inom kommunen är erfarenhet av service och ett kommunikativt arbete eftersträvansvärt. För tjänsten krävs god digital kunskap och att du är van att arbeta i olika system. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska samt engelska språket då arbetsuppgifterna kräver det. 

Som person har du god samarbetsförmåga och ser möjligheter i att samverka med politiker, tjänstemän och andra aktörer och myndigheter. Du arbetar strukturerat och planerar, organiserar och prioriterar ditt egna arbete på ett effektivt sätt mot gällande tidsramar. Du har en kommunikativ förmåga både muntligt och skriftlig och producerar egna presentationer och dokument av hög kvalitet. Vidare leder och motiverar du andra för att effektivt nå gemensamma mål och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet. 

Intervjuer kommer att ske under vecka 34-35 och i denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i bedömningen. Välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7093

Dela detta jobb

logga
Sakkunnig inom förskola

Linköpings kommun