skoljobb.se

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som fritidsfältare är din arbetsplats förlagd på fritidsgården, grundskolan samt i Salems utemiljöer.

Din arbetsdag börjar med att du arbeter i skolan. Det är viktigt att du har en positiv inställning till att "skolan är viktig och rolig". Efter skoldagens slut går du och din kollega ut på fältet och träffar ungdomar i kommunen eller till fritidsgården och träffar besökarna.

I samverkan med socialtjänsten, skola och fritid arbetar vi med fysisk/psykisk hälsa. Fritidsgårdens del av samverkan är att arbeta med fysisk hälsa och att erbjuda ett nyttigare alternativ i vårt café och uppmuntra till fysisk aktivitet.

I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och dokumentering av verksamheten och aktiviteter. Det är viktigt att du är med och bidrar till att alla känner sig välkomna till fritidsgården. Det är också viktigt att du är med och bidrar till en trygg och positiv miljö för att så många som möjligt ska se fritidsgården som en självklar mötesplats. 

Du kommer att ha olika arbetsområden, bland annat så kallat utåtriktat arbete på fältet för att träffa ungdomar ute i kommunen. Utåtriktat arbete kommer att ske främst på helger där du skapar aktiviteter och skapar kontakter med ungdomar i kommunen. En del av din tid är i skolan där du jobbar främjande under skoltid i allmänna utrymmen i samverkan med skolans personal och en del på fritidsgården där du deltar i gårdsverksamheten. 

Du kommer att samverka med socialtjänstens fältare ute i kommunen.

Vi har en mobil mötesplats i Rönninge som är en mötesplats för ungdomar med olika intresseområden som t.ex ungdomsråd, samarbete med olika kommunala verksamheter och civilsamhället.

Vi använder ett främjande förhållningssätt där våra besökares styrkor och bra sidor är i fokus. Arbetsplatsen fokuserar på ett främjande ledarskap och att arbeta utifrån ett salutogent perspektiv. Vi har regelbunden utbildning/fortbildning med arbetsgruppen.

Tjänsten innefattar både dag-, kvälls- samt helgarbete. Därför är det viktigt att du vill och kan jobba oregelbundna tider.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har/är

Fritidsledarutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt dokumenterad erfarenhet inom området.

Erfarenhet att jobba med öppna grupper samt anordna gruppaktiviteter. Intresserad av folkhälsoarbete och intresserad av att jobba med friskfaktorer.

Grundkunskap av att använda Google samt att kunna skriva olika dokument.

Det är meriterande om du har:

Erfarenhet av sport, både aktivt och ledare.

Har vana att stå och prata inför publik/åhörare

Har vana att jobba med projekt

 

Du bör vara stabil och säker i din yrkesroll och som vuxen förebild. Du trivs med att samarbeta och att ingå i ett arbetslag, men du ska även kunna arbeta självständigt och vilja driva verksamheten framåt. Att följa beslut är för dig en självklarhet och att ha en positiv attityd till verksamheten och dess mål. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras för tjänsten.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2019-01-26

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Anneli Orre

Verksamhetsledare

08-53259748

anneli.orre@salem.se

Salems kommun söker fritidsfältare

Ansök nu

Dela detta jobb