skoljobb.se

School Counsellor

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-13

Ansök nu

School Counsellor

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 37 schools and around 26,800 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Nu söker vi -dig som är utbildad socionom eller har likvärdig utbildning inom beteendevetenskap, folkhälsovetenskap, och/eller socialrätt. Samtalsmetodik och -terapi är meriterande. Du har ett starkt intresse för skolhälsofrågor.Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta som kurator. Det är viktigt att du är flexibel och att du har en personlighet och närvaro som gör att du kan arbeta väl med elever som behöver extra hjälp.

Dina erfarenheter av förebyggande och hälsofrämjande arbete med fokus på barn och ungdomar på organisations-, grupp- och individnivå är värdefulla och meriterande liksom erfarenhet av Pro-Renata, vårt digitala journalprogram.

Som kurator arbetar du förebyggande och hälsofrämjande med stödjande samtal, klassundervisning samt deltar i elevhälsoteamet. Du samverkar även med vårdnadshavare, socialtjänst och andra vårdinstanser. I arbetsuppgifterna ingår vid sidan av kurativa samtal med elever och föräldrar, ett hälsofrämjande och trygghetsskapande värdegrundsarbete i skolan.

Du har ett nära samarbete med Student Care Coordinator samt övriga inom elevhälsoteamet och ska tillsammans med dem driva och utveckla elevhälsoarbetet

Huvudspråket är svenska men att kunna uttrycka sig på engelska i både tal och skrift är ett krav med tanke på att vi är en Internationell Skola.

Du har en god empatisk förmåga samt en förmåga att skapa tillitsfulla relationer till barn och ungdomar. Du är kommunikativ, pedagogisk och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Dela detta jobb

School Counsellor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB