skoljobb.se

School Counsellor

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-03

Ansök nu

School Counsellor

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Skolkurator till Internationella Engelska Skolan i Skellefteå årskurs F-9.

Vill du jobba i en internationell miljö med tydlig pedagogisk vision? Vill du dela med dig av din kunskap? Är du engagerad och vill vara med och utveckla vår skola i Skellefteå? Vi söker nu en skolkurator på 60 % med start i januari.Tjänsten är ett vikariat under vårterminen 21. På internationella Engelska Skolan Skellefteå är vi ett team som drar åt samma håll. Vi söker därför personer som delar vår övertygelse om vikten av tydliga värderingar, kollegialt lärande och gemensamma rutiner och förhållningssätt. We sing the same song.

Arbetsuppgifter

Som kurator arbetar du förebyggande och hälsofrämjande med samtal och klassundervisning, deltagande i elevhälsoteam. Samverkan även med vårdnadshavare, socialtjänst och andra vårdenheter ingår. I arbetsuppgifterna ingår vid sidan av kurativa samtal med elever och föräldrar, ett hälsofrämjande och trygghetsskapande värdegrundsarbete i skolan. Du har ett nära samarbete med rektor samt övriga inom elevhälsoteamet och ska tillsammans med dem driva och utveckla elevhälsoarbetet. Det innefattar bland annat undervisning riktad till elever samt personal. Du har en god empatisk förmåga samt en förmåga att skapa tillitsfulla relationer till barn och ungdomar. Du är kommunikativ, pedagogisk och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är ansvarstagande och kan arbeta både med en hög grad av självständighet såväl som i nära samarbete med andra. Vi önskar en kurator som har hög tillgänglighet för alla men med en god förmåga att sätta gränser och arbeta strukturerat och kvalitativt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller annan liknande utbildning

Elevhälsans arbete ställer stora krav på sina medarbetare och värdefulla egenskaper är flexibilitet, engagemang och ett genuint intresse för att jobba med barn.

Huvudarbetet är på svenska men att kunna uttrycka sig i engelska i både tal och skrift är ett krav med tanke på att vi är en Internationell skola.

Internationella Engelska Skolan är en av Sveriges största skolaktörer på grundskolenivå med 39 skolor och cirka 26 000 elever från hela landet. IES har vuxit stadigt och med bibehållen kvalitet sedan 1993. För mer information om vår skola, vänligen se www.skellefteå.engelska.se

Vi ser fram emot din ansökan vilken du sänder till recruitment.skellefteå@engelska.se Intervjuer kommer att hållas löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Märk ansökan med ”IES Skellefteå skolkurator 2021".

Dela detta jobb

School Counsellor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB