skoljobb.se

School Counsellor

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-09

Ansök nu

School Counsellor

About this vacancy

Vi på Internationella Engelska Skolan i Solna söker efter en skolkurator.

För arbete tillsammans med ytterligare en skolkurator och resten av vårt elevhälsoteam söker vi dig som har stort intresse och erfarenhet av förebyggande insatser på såväl skol-, klass- som individnivå. Arbetet som kurator är ibland akutstyrt och innebär kontakt med vårdnadshavare och myndigheter, samt att göra social kartläggning vid behov.

Vi ser att du är examinerad socionom. Du har dokumenterat god erfarenhet av arbete med barn och unga, gärna i skolmiljö och i en liknande roll.

Om du känner igen dig, är du varmt välkommen med din ansökan, framför allt om du gillar att arbeta tillsammans med andra för att nå högt ställda mål. Du lockas av tanken att arbeta i ett ungt, nytänkande kollegium med tydlig internationell profil, där mer än hälften av personalen kommer från utlandet. Du vill sätta din prägel samt vara med och forma ett modernt elevhälsoteam – och det gör du med din entusiasm och ditt yrkeskunnande.

Så lite om IES Solna. Vi är centralt placerade i Solna, nära Västra Skogen och Stockholms innerstad, med goda kommunikationer i form av buss, tvåbana och tunnelbana. Vi slog upp portarna i augusti 2021 och har från augusti ca 800 elever och 73 medarbetare. Elevgruppen är mycket diversifierad. De kommer från många olika kommuner i länet och har varierande skolbakgrund.

Vi tror på vår metod, the IES Ethos, att med tydligt fokus på studiero, trygghet och respekt bygga en positiv skolmiljö, som är tillåtande och inkluderande – och som ger bra skolresultat. 

Välkommen med din ansökan!

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

School Counsellor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB