skoljobb.se

School Counsellor / Skolkurator 7-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-12

Ansök nu

School Counsellor / Skolkurator 7-9

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 36 schools and around 25,600 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Skolkurator årskurs 7-9

Om Skolan:

Internationella Engelska Skolan i Täby, med verksamhet i årskurserna 4-9 i två separata byggnader, erbjuder möjligheter för medarbetare att ta del av flera länders undervisningskulturer. Vi består av ca 1200 elever och 120 personal, och är en av IES ledande skola.

Internationella Engelska Skolan i Täby söker en skolkurator som vill vara en aktiv del av skolans hälsofrämjande arbetet, med fokus på den psykosociala delen.  Du är en viktig del av skolans elevhälsoteam års 7-9 och kommer att ha ett nära samarbete med skolsköterskor, speciallärare, och biträdande rektorn i skolan.

Vi söker dig som är positiv, initiativrik och tycker om att arbeta med barn och ungdomar. Du är en lagspelare som har förmåga att se elevens behov ur flera perspektiv och kan växla mellan att arbeta med förebyggande, främjande och åtgärdande insatser. Du står bakom skolans ledord av “tough love” och “academic excellence”.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är stödsamtal med enskilda elever, förebyggande och främjande arbete i grupp/klass som t.ex. livskunskap lektioner samt kill/tjejgrupper, konsultation till personal i psykosociala frågor, samverkan med aktörer utanför skolan, samt att hjälpa med det viktiga arbetet med värdegrund och likabehandling. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt med ett helhetsperspektiv på verksamheten och du förväntas ha en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer med både elever, vårdnadshavare och skolans personal.

Du  behärskar  engelska och svenska i både tal och skrift och uppskattar att arbeta i en internationell miljö. Du är utbildad socionom eller motsvarande. Vi ser erfarenhet inom annan närliggande barn/ungdomsverksamhet, organisation eller socialtjänst som meriterande.

Välkommen med ansökan till rektorn, Gina Ericsson: CV och brev till: angie.hogg.taby@engelska.se

 

Dela detta jobb

School Counsellor / Skolkurator 7-9

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB