skoljobb.se

School Economist

Regioner
Utgår

2022-07-15

Ansök nu

School Economist

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Beskrivning av tjänsten:

Är du driven och strukturerad och en god administratör? Om du dessutom är redo för nya utmaningar, sök en utvecklande och bred roll som Skolekonom på IES Johanneberg!

Du kommer att stötta Ekonomiavdelningen och Rektorn med löpande ekonomisk hantering och till viss del personalrelaterad administration. Du kommer att arbeta självständigt och proaktivt med hantering, uppföljning och rapportering som rör skolans ekonomi. Tillsammans med kollegor, kontinuerligt förbättra arbetsmetoder och processer.Vi erbjuder dig en möjlighet att ansluta dig till ett företag som driver den fjärde största grundskoleverksamheten i Sverige och som karaktäriseras av en internationell miljö med högt engagemang där engelska språket är en gemensam nämnare.

Vi söker dig som är redo att anta utmaningen att utvecklas tillsammans med oss.

Dina framtida arbetsuppgifter: 

 månadsvisa avstämningar av skolpeng och kontakt med kommuner, samt årlig granskning 

 iordningställa bokföringsunderlag som bokförs av Ekonomiavdelningen på huvudkontoret 

 bistå rektor i budgetarbetet för kommande verksamhetsår 

 månadsrapportering samt kostnadsuppföljning med kommentarer 

 balansavstämning av ett antal konton för skolan FTE rapportering kontrollera och kontera leverantörsfakturor i Palette samt kundfakturering i Hogia ansvara för skolans elektroniska handkassa ansvara för att skolans löneunderlag kommer till ekonomiavdelningen

Kvalifikationer för att bli framgångsrik i denna roll:Vi tror att du som söker till rollen har en gymnasial- eller eftergymnasial utbildning i ekonomi ellerhar förvärvat motsvarande kompetens i arbete.Du kommunicerar väl, både på svenska och engelska, har hög social förmåga och trivs med mångakontaktytor. Du känner dig bekväm med Excel.Som person är du driven, strukturerad och kvalitetsmedveten, du är också van vid att hålla deadlines. Har du erfarenhet från skolvärlden så är det ett plus men inte en nödvändighet.Vad kan vi på IES erbjuda dig?Som skolekonom arbetar du tätt med skolans Rektor och nätverkar med de andra skolekonomerna på landets ca 40 skolor. Du får också stöttning av ekonomiavdelningen på huvudkontoret.Tillsammans är du med och påverkar och bidrar till att de ekonomiska processerna fungerar väl och ständigt förbättras.Mer information om våra förmåner: Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 2 000 kr. 

 Pedagogisk lunch Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma. 

 Trygg anställning: Våra anställda anställs med kollektivavtal och försäkringar.Mer om IES:Internationella Engelska Skolan, grundad år 1993 av Ms. Barbara Bergström, är en etablerad friskoleorganisation som ständigt utvecklas och expanderar. IES i Johanneberg öppnade i augusti 2013 med årskurs 7-9. Skolan är tvåspråkig och följer svensk läroplan. För mer information om vår skola eller organisation, besök vår hemsida www.engelska.se.

Vill du veta mer?Vi ser fram emot att höra från dig! Om det finns något du undrar över, skicka gärna dina funderingar till Rektor Carl Waddington, tel: 0737085582 alternativt carl.waddington.johanneberg@engelska.seSkicka in din ansökan!

Ansök på IES Careers, senast den 15 juli. Urval och intervjuer sker löpande, så tjänsten kankomma att tillsättas tidigare. Tveka därför inte, välkommen att söka nu!

Dela detta jobb

School Economist

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB