skoljobb.se

School Psychologist

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-15

Ansök nu

School Psychologist

About this vacancy

Skolpsykolog kombinerat med uppdrag som psykologisk ledningsansvarig (PLA) till Internationella Engelska skolan

Internationella Engelska skolan (IES) fortsätter att utveckla och förstärka elevhälsan och som en del i detta arbete söker vi nu skolpsykolog på 100% till våra skolor i Kista, Solna, Täby och Österåker kombinerat med med uppdrag som psykologiskt ledningsansvarig (PLA) för hela koncernen. IES har en central elevhälsa som arbetar tillsammans med de lokala skolorna för en god och likvärdig elevhälsa med stort fokus på hälsofrämjande och förebyggande insatser. Som skolpsykolog inom IES blir du inkluderad i skolornas tvärprofessionella elevhälsoteam som är en viktig del av skolornas systematiska kvalitetsarbete. Som skolpsykolog arbetar du nära skolledning, övriga medlemmar i elevhälsoteamet samt annan personal på skolan. Skolpsykologen deltar aktivt i elevhälsans löpande arbete där hälsofrämjande och förebyggande arbete ingår. 

I denna tjänst ingår även att även verka som PLA, vilket innebär att du har det psykologiska ledningsansvaret för skolpsykologernas arbete. I uppdraget ingår bland annat att samordna skolpsykologerna och att vara ett stöd till verksamhetschefen för den centrala elevhälsan i de frågor som rör den psykologiska verksamheten. Det handlar bland annat om att kvalitetssäkra den psykologiska verksamhetens rutiner, processer och val av psykologiska utredningar och bedömningsmetoder i samverkan med psykologgruppen och verksamhetschef för den centrala elevhälsan. Som psykologisk ledningsansvarig ansvarar du för att vidareutveckla och uppdatera metodhandboken för elevhälsans psykologiska insats och är behjälplig i att tillsammans med verksamhetschefen för den centrala elevhälsan uppdatera den psykologiska insatsens uppdrag inom verksamhetens ledningssystem. 

Arbetsuppgifter

Att tillföra psykologisk kompetens och stöd i det pedagogiska arbete och elevhälsoarbetet

Att på rektors uppdrag genomföra utredningar och bedömningar för att bidra med kunskap och förutsättningar för elevernas lärande samt behov av stöd

Att ge utbildning, handledning och konsultation till pedagogerna

Att samverka med externa aktörer såsom primärvård, BUM, BUP och socialtjänst mm. 

Att samordna och kvalitetssäkra de psykologiska insatserna inom elevhälsan inom koncernen 

Att tillsammans med verksamhetschef för den centrala elevhälsan uppdatera verksamhetens ledningssystem för den psykologiska insatsens uppdrag. 

Kvalifikationer

  • Legitimerad psykolog med minst 3 års erfarenhet som skolpsykolog

  • Tidigare erfarenhet som PLA, samordnare eller motsvarande är meriterande. 

  • B-körkort

Vi söker dig

  • som är legitimerad psykolog med goda kunskaper i utvecklingspsykologi och utredningsmetodik

  • som har ett stort engagemang och genuint intresse för att jobba med barn och ungdomar och som både har god förmåga att samverka men också kan ta egna initiativ. 

  • som har ett intresse för hälsofrämjande och förebyggande insatser

  • som vill bidra till elevhälsoteamets arbete med fokus på elevernas möjligheter att nå utbildningsmålen 

  • Som har ett stort intresse för utveckla elevhälsans psykologiska insats i nära samarbete med de övriga professionerna inom den centrala elevhälsan

Arbetsplats

Anställningen är knuten till IES huvudkontor i Täby och den kliniska tjänstgöringen fördelas på skolorna i Kista, Solna, Täby och Österåker. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.100% dagtid. Semestertjänst. 

Ansöka: 

www.engelska.se/careers

Sista dag för ansökan är 2023-12-15. Tillträde enligt överenskommelse. 

Arbetsgivarens kontaktperson: 

Verksamhetschef Helena Lüning, 072-351 79 00

Övrigt

Internationella Engelska skolan (IES) är en friskola som grundades 1993 och nu har ca 32000 elever. IES strävar efter att skapa en lugn och trygg lärmiljö med undervisning av hög kvalitet. IES har en central elevhälsa med samordnare för de olika professionerna i den samlade elevhälsan. För mer information besök vår hemsida.

Registerkontroller görs i samband med anställningen

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av annonsplatser.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

 

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

School Psychologist

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB