skoljobb.se

SFI-lärare Komvux

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-23

Ansök nu

SFI-lärare Komvux

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vårt uppdrag i vuxenutbildningen är att bidra till Faluns kompetensförsörjning genom studier som leder till arbete. Arbetet inom vuxenutbildningen behöver vara flexibelt, både vad gäller tid, plats och uppgifter för att ge våra elever möjlighet att kombinera olika kurser för att korta vägen till arbete.

Arbetsuppgifter
Tjänsten omfattar två olika delar varav den största utgörs av arbete som SFI-lärare på Komvux. Du leder och undervisar studerande
från många olika länder med olika bakgrund. I arbetsuppgifterna ingår att
självständigt och tillsammans med andra planera, genomföra, dokumentera och följa upp undervisningen. Du kommer att vara mentor för en klass, men även arbeta i andra grupper. I tjänsten ingår även arbete och undervisning inom icke-betygsatta insatser vars syfte att ytterligare stärka vår elevgrupps kunskaper inom t.ex arbetsmarknad och arbetsliv, digitalisering, studieteknik m.m. Du tar del av och bidrar till verksamhetens utveckling samtidigt som du tillsammans med andra lärare ser till att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna att lyckas med sina studier.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i utbildning i svenska för invandrare (SFI). 

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du arbetar bra med andra människor, uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och delar med dig av din egen kunskap. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, ser möjligheter i förändringar och kan agera prestigelöst för att främja verksamhetens och den egna utvecklingen. Viktigt för tjänsten är att du har förmågan att analysera studieresultat och att du har ett intresse för digitala lärverktyg.

Meriterande kvalifikationer

Önskvärt är om du:

- Har behörighet i SO/NO-ämnen,

- Är behörig speciallärare,

- Tidigare har arbetat inom vuxenutbildningen,

- Har erfarenhet av distans-/flexundervisning samt digitala lärverktyg.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid fr.o.m. 2018-12-01 eller enligt överenskommelse. Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu Kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister

Upplysningar

Rektor Anna Lofors tel. 023-820 90, anna.lofors@falun.se

Fackliga företrädare

Lärarförbundet, Jan-Erik Kyrö, 023- 863 36

Lärarnas Riksförbund, Hanna Meijer-Holmqvist, 023-838 63

Kontaktinformation
Anna Lofors, Rektor, ALO04@falun.se

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

SFI-lärare Komvux

Falu kommun