skoljobb.se

SFI-lärare till Mjölby Vuxenutbildning, tim- och sommarvikariat

Regioner
Kategorier
Utgår

2024-03-15

Ansök nu

SFI-lärare till Mjölby Vuxenutbildning, tim- och sommarvikariat

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2 500 medarbetare skapar tillsammans framtidens hållbara kommun, där livsmiljön, livsvillkoren och livskraften utgör vår gemensamma grund. Vill du också bli en av oss?

Mjölby Vuxenutbildning är en arbetsplats för dig som tycker om att möta olika kulturer och människor. Vi finns på Norrgården nära centrum och järnvägsstationen. Här möter vi elever som är på väg mot nya mål. Mjölby Vuxenutbildning omfattar utbildning på gymnasial och grundläggande nivå och i svenska för invandrare (SFI). Vi erbjuder även kurser inom särskild utbildning för vuxna. Mjölby Vuxenutbildning har ca 550 elever som deltar i olika kurser på plats samt många som läser på distans.

Vill du vara med att skapa hopp och framtidstro för våra elever?

Arbetsuppgifter

Läraren skall utifrån de mål som ställts upp verka för att eleverna skall få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppnå målen. Skapa undervisning som utifrån lärarens tolkning och förståelse möter kraven i skollag, läroplan, kursplan och ämnesplan. Vara ämneskunnig, handleda elever, planera och leda undervisning, bedöma och betygsätta kunskapsutvecklingen samt aktivt delta i skolans utveckling.
Lärare inom SFI är verksam inom gymnasieskolans och vuxenutbildningens verksamhetsområde och arbetsleds av rektor på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad SFI-lärare.
Du som idag studerar vid en pedagogisk utbildning eller har erfarenhet och intresse av att undervisa inom SFI är också välkommen att söka denna tjänst.
Erfarenhet av undervisning är meriterande.

På Mjölby vuxenutbildning vill vi ge alla medarbetare möjlighet att utveckla mötet med våra elever och hur vi arbetar. Därför är du en samarbetsinriktad, positiv person med ett eget driv.
Som person är du flexibel och har förmågan att undervisa och anpassa innehåll och metoder efter målgruppens behov. Du uppmuntrar, stödjer och ger återkoppling till de studerande. Det är viktigt att du står för god etik och sunda värderingar.

För att trivas i rollen som medarbetare i vår organisation måste man vara en lagspelare. Vi värdesätter ett tillåtande klimat som präglas av välvilja, humor och respekt för andra människors egenvärde.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du möter en engagerad, kunnig och lösningsfokuserad personalgrupp.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Timavlönad
Timanställning vid behov

Tillträde snarast enligt överenskommelse

Tidsbegränsad till: 2024-12-31
med möjlighet till förlängning

 

Ansökan

Ansök senast: 2024-03-15

Referensnummer: C176607

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Malin Hammargren
Rektor
010-234 50 21
malin.hammargren@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
0730-73 43 80
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Dela detta jobb

SFI-lärare till Mjölby Vuxenutbildning, tim- och sommarvikariat

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning