skoljobb.se

SFI-lärare till Stenungsunds kommun

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-04-12

Ansök nu

SFI-lärare till Stenungsunds kommun

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Verksamheten Kompetens och Utveckling organiserar all kommunal vuxenutbildning från grundläggande nivå upp till och med högskolan. Inom verksamheten ryms Skolenhet 1 (grundläggande, gymnasial vuxenutbildning, Sär-vux samt SFI), Skolenhet 2 (regional och kommunal yrkesutbildning samt YH). Inom verksamheten ryms även Arbetsmarknadsenheten/Enheten för nyanlända.

Arbetsuppgifter:

Alla förekommande arbetsuppgifter för en SFI-lärare vilket innebär att du som lärare på vuxenutbildningen i Stenungsund ansvarar för förberedelse, genomförande, uppföljning och utveckling av undervisningen. Du ansvarar även för dokumentation av undervisningen och resultat. Kvällstjänstgöring kan förekomma.

Tillsammans med övriga lärare bidrar du till vuxenutbildningens utveckling där samarbete är grunden för att nå bästa möjliga resultat för eleverna. Detta sker på en arbetsplats med inspirerande kollegor och elever där vi har ett tydligt fokus på den enskilda individens utveckling och möjligheter. Ett professionellt förhållningssätt till elever och kollegor som arbetar i en internationell miljö är av stor vikt.

Kvalifikationer:

Du har lärarlegitimation med behörighet för SFI och i ämnet svenska som andraspråk (minst 30 hp gamla eller 60hp nya). Är du behörig i något ytterligare ämne så är det meriterande.

Du tycker om att arbeta i arbetslag och ser möjligheter med det. Du är en skicklig lärare som har lätt för att anpassa dig till olika situationer och behov och har förmågan att motivera och entusiasmera. Arbetet kräver en viss administrativ förmåga och samverkan med andra aktörer. Vi arbetar med en gemensam digital lärplattform vilket gör att du bör ha god datorvana och förmåga att använda digitala verktyg i undervisningen.

Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet från undervisning. Erfarenhet av undervisning av vuxna elever främst inom SFI är meriterande. Att ha förmågan att organisera och planera sin tid och att du motiveras av att stödja och leda människor ser vi som viktiga aspekter hos dig som framtida kollega.

Du är drivande och positiv till fortlöpande utveckling av verksamheten i nära samarbete med kollegor. De prioriterade områden som vi arbetar utifrån och som vi ser som framgångsfaktorer hos oss är kombinationen SFI och arbetslivsfokus, studiehandledning på modersmål samt arbetet med en gemensam bild av digital kompetens för våra elever. Om du vill vara med på resan mot en kvalitativ och framgångsrik SFI-utbildning med dessa områden som ledstjärnor så är du precis den lärare vi söker.

Det vi kan erbjuda dig är en stimulerande och varm arbetsplats med kompetenta kollegor som drivs av att utföra ett av de viktigaste arbeten som finns, där vi har förmånen att vara viktiga personer som bidrar till vuxna människors utveckling och väg mot ett framgångsrikt arbetsliv och samhällsliv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2020-08-10 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-04-12

Arbetsgivarens referensnummer: A940757

Dela detta jobb

SFI-lärare till Stenungsunds kommun

Stenungsunds kommun