skoljobb.se

SFI-lärare till Sthlms hotell och restaurangskola Komvux

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-09-25

Ansök nu

SFI-lärare till Sthlms hotell och restaurangskola Komvux

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholms hotell- och restaurangskola är en gymnasieskola och vuxenutbildning med 660 elever, belägen ett stenkast från Globen. Skolan har ljusa och fräscha lokaler som bygger på att varje arbetslag har sina egna lokaler med klassrum och arbetsrum. Vi har flera kök, bagerier, och ett eget chokladrum!

Skolans hemsida

Vår kockutbildning inom Vuxenutbildningen vänder sig till personer som är nyanlända till Sverige. Vi söker därför en lärare i SFI om tycker att det är spännande att undervisa elever med varierande språknivå. Du kommer att ingå i vårt välfungerande VUX-arbetslag.

Arbetsbeskrivning

Arbetet består av att, i ett mycket nära samarbete med en kökslärare och arbetslaget, arbeta med klasserna i köket och i klassrummet. Du lägger upp all undervisning och övningar tillsammans med yrkesläraren som team och tränar eleverna i köks- och servicesituationer så deras svenska utvecklas. Ett stort fokus ligger på yrkessvenska. 

Kvalifikationer

Legitimerad och behörig lärare i SFI. Bifoga gärna din lärarlegitimation.

Meriterande är att du har ett intresse för matlagning/eller tidigare erfarenhet av det eftersom undervisningen i svenska syftar till att göra eleverna anställningsbara i restaurangbranschen. Din samarbetsförmåga är av största vikt. Dels med din ”kökslärare” dels med arbetslaget som helhet.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig lärare inom kommunen.

Dela detta jobb

SFI-lärare till Sthlms hotell och restaurangskola Komvux

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen