skoljobb.se

logga

Skatelövsskolan söker en lärare F - 3

Företag Alvesta kommun
Regioner
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Skatelövsskolan söker en lärare F - 3

Om arbetsplatsen

Alvesta kommun med drygt 20 000 invånare — södra Sveriges mittpunkt — Integrerar lokalt boende med globala möjligheter. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val.
– Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas
– Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade samt korta beslutsvägar

I Alvesta kommunkoncern är vi ca 2000 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier som varje dag arbetar med att göra skillnad för våra invånare. Vår gemensamma värdegrund är ”Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog. Detta uppnår vi genom vår värdegrund som bygger på ”Delaktighet, Engagemang och Tillit”. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Alvesta kommun arbetar utifrån en styrmodell som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning med fokus på Agenda 2030.
Vill du vara med på vår spännande resa med siktet inställt på hållbar samhällsutveckling?

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns och tillsammans med kompetenta kollegor bidra till en trygg, lärorik och stimulerande lärmiljö?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen.

Välkommen att söka tjänsten som Grundlärare F-3 hos oss på Skatelövsskolan!

Skatelövsskolan ligger i Grimslöv, mitt i Kronobergs län. Runt omkring oss har vi ängar, skogar och sjöar, en riktig idyll.
Vår skola är en F-6 skola med integrerat fritidshem. Vi är en enparallellig skola som arbetar utifrån ett tvålärarsystem där vi har två behöriga lärare i varje klass.
Skolan har ett väl fungerande elevhälsoarbete med ett elevhälsoteam som blir ditt bollplank kring de elever som är i behov av särskilt stöd. På skolan arbetar vi utifrån ehm (elevhälsomöten) som är en strukturerad modell för elevhälsa där vi samarbetar tvärprofessionellt med regelbundenhet för att ringa in framgångar och utmaningar i arbetet med eleverna.
Skatelövsskolan är en mycket trivsam skola med ca 175 elever i åldershomogena klasser.
Vi som arbetar på skolan är ett härligt och stabilt kollegium med 25 lärare och pedagoger. Skolan arbetar utifrån ett helhetstänk och en vi-känsla. Vi har ett nära samarbete med varandra, det finns en stor vilja att utveckla verksamheten framåt och vi har höga förväntningar på varandra och på våra elever. Vår skola kännetecknas av en tillgänglig och öppen lärmiljö med stort fokus på samverkan, trygghet och lärande.

Arbetsuppgifter

Vi på Skatelövsskolan söker nu dig som genom ditt relationella ledarskap och engagemang ger den ledning och stimulans våra elever behöver för att utvecklas så långt som möjligt.
Vi söker dig som har en god förmåga att anpassa arbetssätt efter de olika förutsättningar och behov som finns för att engagera och få entusiastiska elever med god kunskapsutveckling.

Du kommer ingå i arbetslag F-3 tillsammans med andra lärare och förskollärare i förskoleklass. Tillsammans förväntas ni arbeta efter skolans mål samt bidra till vår skolas utveckling genom att aktivt delta i konferenser och skolans gemensamma utvecklingsarbete som vi kallar "Skatelövsmodellen".
Hos oss inspirerar du till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurs F-3, alternativt behörighetsgivande examen som berättigar till legitimation.

Som person ska du ha en god samarbetsförmåga, vara social och ha lätt för att skapa goda relationer till elever, föräldrar och kollegor.
Du ska vara strukturerad, tydlig och konsekvent, ha förmåga att ta egna initiativ med en stor portion av engagemang och flexibilitet.
Du har en medveten tanke kring din roll som lärare och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett positivt förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-31

Referensnummer: A1116253/2022 - 8

Här ansöker du

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Cecilia Wenner Hollström
Rektor
0472 150 45
cecilia.wenner.hollstrom@alvesta.se

Övrigt

Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare.

Dela detta jobb

logga
Skatelövsskolan söker en lärare F - 3

Alvesta kommun