skoljobb.se

Skickliga utvecklingslärare till Södertäljes skolor

Regioner
Utgår

2018-10-22

Ansök nu

Skickliga utvecklingslärare till Södertäljes skolor

Södertälje kommun satsar på fler utvecklingslärare!  
 
Vi söker dig som är en skicklig lärare och som är intresserad av att arbeta som utvecklingslärare i Södertälje kommun! Du som tycker att undervisning är roligt och spännande! Du som kan leda elevers lärande, som har erfarenhet av att följa upp, planera och anpassa din undervisning utifrån dina elevers resultat och behov. Nu utökar vi gruppen utvecklingslärare. Vi är särskilt intresserade av dig som är mellanstadielärare, har lång erfarenhet av undervisning på mellanstadiet eller har specialpedagogisk kompetens eller är speciallärare/specialpedagog. Hos oss får du möjlighet att verkligen göra skillnad - för många barns framtid och på många olika sätt! 
 
I Södertälje pågår ett framgångsrikt arbete för att stärka kvalitén i undervisningen och därmed ge eleverna större möjligheter att lära. I det arbetet finns många spännande utmaningar. Hur kan den formativa undervisningspraktiken ytterligare stärka lärandet? Hur kan undervisningen bli ännu mer språk- och kunskapsutvecklande? Hur får vi eleverna aktiva i sitt eget lärande? Hur kan vi göra lärmiljön tillgänglig för alla elever? Hur kan vi använda digitala lärverktyg för att stärka elevernas lärande?  
 
En dag på jobbet!
Som utvecklingslärare arbetar du nära lärare och medverkar i undervisning genom att observera och samundervisa eller modellera. Du leder lärande samtal med lärare och kommer också att planera och leda kollegialt lärande i arbetslag. Utvecklingslärarna arbetar tillsammans i team ute på skolorna. De olika uppdragen planeras tillsammans med övriga utvecklingslärare i teamet och i samarbete med skolans förstelärare och ledning. Du deltar också i utvecklingsarbetet med kommunens förstelärare. Utvecklingsläraruppdraget är kopplat till skolornas arbete med att stärka kvalitén i undervisningen och ingår som en del i det framgångsrika systematiska kvalitetsarbetet.  
 
Vem är du?
Krav:  
- Du är legitimerad grundskollärare.  
- Du är en uttalat skicklig lärare.  
- Du har god förmåga att kommunicera och använda yrkesspråk.  
- Du uttrycker dig tydligt på svenska i tal och skrift.  
 
Meriterande:  
- Du har dokumenterad specialpedagogisk kompetens  
- Du har erfarenhet av att leda lärares lärande.  
- Du har fördjupad kompetens i att arbeta språk- och kunskapsutvecklande.  
- Du har erfarenhet av att leda och driva förändringsprocesser/utvecklingsarbete i skolan.  
- Du har handledarutbildning.  
- Du är van att använda digitala verktyg i undervisningen  
 
Personliga egenskaper:  
- Du är drivande i med- och motgång.  
- Du har förmåga att skapa engagemang och entusiasm.  
- Du kan arbeta i grupp men också självständigt.  
- Du är lyhörd och ödmjuk i samarbetet med andra.  
 
 
Vi erbjuder dig  
Vi erbjuder dig ett omväxlande och utmanande arbete med meningsfulla uppdrag där du har chansen att göra skillnad för lärare och elever i grundskolan. Du kommer att höra till Resurscentrum. På Resurscentrum ligger vi i framkant och arbetar forsknings- och utvecklingsnära. 
Dina närmaste kollegor blir övriga utvecklingslärare och tillsammans med dem ingår du i Team Lärande. Du kommer regelbundet träffa Resurscentrums övriga professioner i tvärprofessionella möten. Där förs samtal om uppdragen på grundskolorna utifrån rollen som internkonsult och det ges utrymme för kollegial handledning. Tillsammans med övriga utvecklingslärare kommer du även att få handledning från extern psykolog.  
 
Resurscentrums lokaler ligger centralt beläget i Södertälje, nära bussar och bara någon minut från pendeltågsstationen Södertälje Centrum.  
Vi tillämpar årsarbetstid, vilket ger möjlighet till viss flexibilitet i arbetstiden. Du kan få friskvårdspeng för friskvårdande aktiviteter.  
 
Visst låter detta intressant? Sök då och ta chansen att bli en av medarbetarna på Resurscentrum i Södertälje. Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar.  
 
 
Välkommen till oss!  
Innan anställning behöver du visa ett utdrag ur belastningsregistret samt din lärarlegitimation.   
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

B personbil
Lärarlegitimation

Dela detta jobb

Skickliga utvecklingslärare till Södertäljes skolor

Södertälje kommun