skoljobb.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Under förutsättning att erfordeliga beslut fattas kommer vi att utöka våra skolexpeditioner på Astrid Lindgrens skola och Vimarskolan med en skoladministratör.

Ditt nya jobb

Som skoladministratör är du verksamhetens ansikte utåt. Kontakt med elever, personal och vårdnadshavare är en del i det dagliga arbetet. Du samarbetar med rektorer, förskolechefer och övriga skoladministratörer. I tjänsten ingår administrativt arbete mot grundskola, förskola och fritidshem. Du kommer bland annat att arbeta i reception, kontera fakturor, hantera post och personalscheman samt diarieföra och arkivera. Du arbetar dagligen i datasystem som IST Administration, Raindance, Medvind, Ciceron och Microsoft Office.

Eftersom båda kommunens grundskolexpeditioner behöver förstärkning är denna tjänst fördelad på två skolor. Utgångspunkten är halva veckan på Astrid Lindgrens skola och den andra halvan på Vimarskolan.

Profil

• Du som söker har gymnasieutbildning, gärna utbildning inom administration
• Du har erfarenhet av administration och diarieföring
• Du har vana av arbete vid dator och uttrycker dig väl i tal och skrift

Du har ett trevligt bemötande och tycker om att hjälpa och serva andra. Du samarbetar bra men kan också självständigt driva ditt eget arbete framåt. En del i arbetet är att bemanna vår reception, där behöver du vara flexibel och klara av att bli avbruten i en arbetsuppgift för att svara på frågor eller på andra sätt hjälpa till. Datorn är ett viktigt arbetsredskap som du gärna använder.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad, 1 år från tillträdelsedatum
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: 1 februari 2019 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 16 december 2018
Ansök snarast då intervjuer sker löpande

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vårt gemensamma mål är att Vimmerby kommuns barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!"  Vi tycker det är viktigt med ett öppet klimat där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer. Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skoladministatör till grundskola och förskola

Ansök nu

Dela detta jobb