skoljobb.se

Skoladministratör

Ansök nu

Skoladministratör

På Hammarö är du alltid nära. Nära vattnet, skogen, staden och naturen. Vi är även nära varandra.

Hammarö är en attraktiv boendekommun. Vi vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Kommunen har drygt 16 000 invånare och huvudorten är Skoghall. Med 54 kvadratkilometer är vi till ytan en av Sveriges minsta kommuner, vilket gör att det alltid är nära till naturen såväl som till kommunens service. Hammarö kommun växer, har goda resultat och bra verksamheter med stolt personal.

För att skapa en bra miljö för Hammaröbor samarbetar vi och sätter alltid invånaren i centrum. Vi söker dig som vill vara med på resan att forma framtidens Hammarö och skapa förutsättningar för att våra Hammaröbor ska trivas. Att kunna bo, leva och andas ut.

På Hammarö väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag.

Hammarö kommun växer och har goda resultat och bra verksamheter med stolt personal. Vi söker personal som vill vara med på resan att forma framtidens Hammarö. Vi skapar förutsättningar för att våra barn och elever ska växa och utvecklas till trygga individer. För att alla ska trivas samarbetar vi och sätter alltid barnen och eleverna i centrum och ser individens behov som huvudfokus.

Hammarlundens skola F-6 är en grundskola med 500 elever i åldrarna 6 – 12 år. Vi står in för ett spännande skede då skolan växer och de närmaste tre åren kommer att ersättas med en helt ny skola.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och skapa en skola där god service och positiva relationer är i fokus?

Skoladministratören på Hammarlunden är en central funktion vilket innebär mycket kontakter med personal, central administration, elever, vårdnadshavare och allmänheten och vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande. I ditt arbete ingår ansvar för skolans elev-, personal- och ekonomiadministration, dokumenthantering, arkivering och övriga uppgifter som ingår i skoladministratörens uppdrag.

Det är ett uppdrag som kräver förmåga att arbetat självständigt med omväxlande arbetsuppgifter och många kontakter. Du kommer att ingå i kommunens grupp med skoladministratörer vilka har regelbundna träffar. I samband med att skolan växer står vi inför nyrekrytering av en rektor vilket innebär att du kommer att arbeta mot två rektorer. Befattningen tillträds den 29 april 2019 eller enligt överenskommelse.


KVALIFIKATIONER
Du har en administrativ högskoleutbildning eller liknande, gärna kopplat till ekonomi eller IT eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av liknande arbete inom skola är meriterande.
Arbetet kräver goda IT-kunskaper och erfarenhet av arbete i olika program och system som till exempel:

• Procapita (elevhantering)
• Incit expand (ekonomi)
• Personec & Winlas, (ekonomi)
• Timepool, vikariehantering
• Skola24. (schemaläggning, frånvaro).


Du är en person med ett utpräglat verksamhetsperspektiv med fokus på möjligheter och lösningar. Du har förmågan att planera, strukturera och arbeta självständigt. Det innebär att du är observant och lyhörd för vad som behöver göras och kan prioritera på ett effektivt sätt. Du är ansvarstagande, flexibel, stresstålig och serviceinriktad. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer på arbetsplatsen. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har goda kunskaper i svenska språket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Intervjuer kan förekomma innan ansökningstidens utgångÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Skoladministratör

Hammarö kommun