skoljobb.se

Skoladministratör

Företag Forshaga Kommun
Regioner
Utgår

2019-05-22

Ansök nu

Skoladministratör

Forshaga kommun, två mil norr om Karlstad, har tillsammans med de kommunala bolagen drygt 900 anställda. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka på. Visionen, Forshaga barnkommun, lyfter ett framtidsperspektiv där vi bygger ett samhälle för nuvarande och kommande generationer. Vi sätter fokus på ett välkomnande förhållningssätt och att göra skillnad för våra invånare, varje dag!

Som barnkommun vill vi att alla barn och ungdomar ska ha en god miljö för lärande där de känner sig trygga och ges möjlighet att nå goda resultat.

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna trivs och känner stolthet, engagemang och delaktighet.

Vi vill erbjuda utvecklingsmöjligheter och anställningsvillkor så att våra medarbetare vill stanna kvar och utvecklas tillsammans med oss. Som anställd hos oss har man tillgång till en rad olika förmåner för bland annat hälsa, friskvård och ledigheter för att ge en bra balans mellan jobb och fritid. 

Beskrivning
Forshaga Lärcenter, en mötesplats för alla.

Forshaga Lärcenter är en F-9 grundskola med grundsärskola och ett fritidshem. Vi har personal som är stolta och engagerade. Vi lägger stor vikt vid att alla ska känna sig delaktiga och har en god förståelse för sitt uppdrag.

Vi söker nu en skoladministratör.

Som skolans administratör blir du en viktig lagspelare i ett positivt och framgångsrikt team där ditt arbete verkligen gör skillnad. Du har ett eget inre driv och har en hög arbetsmoral. Du är skolans ansikte utåt och har daglig kontakt med elever, personal, vårdnadshavare och externa besökare.

Arbetsuppgifter
Du är en mycket viktig person på skolan och har en central roll i verksamheten. Bland annat ansvarar du för sjukanmälningar, vikarieanskaffning, viss lönerapportering, fakturahantering, beställningar, lokal bokaningar samt elevregister och arkivering. Du kommer att arbeta i program som Procapita vid betygshantering, hantering av ämnesprov, skolansökan mm. Andra system du kommer arbeta i är bl a W3D3, Stratsys, Skola 24 och G-suite.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning och tidigare erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom skolan. Erfarenheter av eller utbildning inom arbete med ekonomi och administration är meriterande. Du behöver ha en hög digital kompetens och kunskaper i Google-miljö. Har du erfarenhet av Skola 24 och Procapita är det meriterande, liksom erfarenhet av att hantera schemaläggning och lokalfrågor.

Kunskaper och erfarenheter om offentliga verksamheter med dokumenthantering, offentlighets- och sekretesslagstiftning är önskvärt.

Som person är du strukturerad, tydlig och lösningsfokuserad. Eftersom tjänsten innebär samverkan i många olika former, behöver du vara en självgående person som gillar att ge service och har en god samarbetsförmåga. Nyfiken och modig är bra egenskaper i yrket.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning på heltid.

Välkommen med din ansökan!
Vi vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg på vår hemsida. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Dela detta jobb

Skoladministratör

Forshaga Kommun