skoljobb.se

Skoladministratör

Ansök nu

Skoladministratör

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor samt gymnasium, vuxenutbildning, kultur- och fritidsverksamhet. Inom sektorn finns också en stödenhet med ca 15 medarbetare, i vilken tjänsten är placerad.

Arbetsuppgifter:

Som skoladministratör har du många varierande arbetsuppgifter, du kommer ingå i ett positivt, kompetent och engagerat team med mycket arbetsglädje. Huvuduppdraget är att hantera kön och avgifter samt att stödja rektorer för förskolan med både kvalificerade och enklare administrativa arbetsuppgifter.

I uppdraget ingår bland annat:
- Verksamhetsadministrativt arbete, hantera kön och barnplaceringar, uppsägningar, barnscheman, avgifter och dagliga kontakter med vårdnadshavare.
- Personaladministrativt arbete, tillstykning av poster i Personec (lönesystemet), personalscheman, skapa underlag för anställningsbeslut etc.
- Ekonomiadministrativt arbete, fakturahantering, beställningar, kundfakturor, internfakturor, utanordningar etc.
- Övrigt administrativt stöd till chef såsom uttag av statistik, arkivering, diarieföring etc.
- Du kommer också att ingå i nätverk tillsammans med övrig administrativ personal inom Sektor Utbildning för att kvalitetssäkra och utveckla de administrativa stödprocesserna inom Sektorn.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasialutbildning med inriktning mot administration, förvaltning eller ekonomi alternativt motsvarande erfarenhet. Du skall kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och ha goda grundläggande IT-kunskaper.

En förutsättning för tjänsten är att du skall ha erfarenhet av lönesystemet Personec. Du skall ha erfarenhet av att leda projekt och utvecklingsarbeten. Detta eftersom vi utvecklar många administrativa processer som kommer av flera systembyten bl.a. löne- och ekonomisystem inom kommunen.

En viktig del i tjänsten är att registrera och hantera uppgifter runt familjer och barn i det verksamhetsadministrativa programmet Procapita. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av arbete i liknande system. Har du arbetat i ekonomisystem och har erfarenhet av fakturahantering och personaladministration ses detta också som meriterande för anställningen.

Service och bemötande är A och O i denna roll, du kommer att ha mycket externa och interna kontakter. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad och trivs i en roll med mycket kontakt med människor. Vi vill att du är positiv och stabil till ditt sätt. Du är strukturerad, noggrann och har god planeringsförmåga. Du behöver vara stresstålig, kunna hantera arbetet både vid hög såsom vid låg arbetsbelastning samt klara av att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan snarast.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2 mars eller enligt överenskommelse. Anställningsformen är vikariat på 80% för hela året 2020, med möjlighet till tillsvidareanställning.
Tidsbegränsat till: 2020-12-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-01-26

Arbetsgivarens referensnummer: A925275

Dela detta jobb

Skoladministratör

Stenungsunds kommun