skoljobb.se

Skoladministratör

Företag Haninge kommun
Regioner
Utgår

2021-12-17

Ansök nu

Skoladministratör

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning
Vi söker en skoladministratör som ska arbeta med vår nuvarande skolledning. Du är spindeln i nätet som binder samman skolans delar till en helhet. I rollen som skoladministratör har du en central och viktig roll i skolans expedition, du är ansiktet utåt och tar dagligen emot besök och samtal från elever, pedagoger, föräldrar och allmänhet i olika ärenden. Du har ansvar för den interna servicen på skolan och är behjälplig i allmänt förekommande kontorsgöromål.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är varierande såsom vikarieanskaffning, administration av elevregistret, schema, handläggning av anställningsavtal, uppföljning och fakturahantering i Proceedo, diarieföring, arkivering, bokningar, beställningar, hantering av skolskjuts, administration av nationella prov, rapportering till SCB och skolans ekonomi. I rollen ingår även övrig administrativt stöd, där du exempelvis hjälper till med framtagandet av intern information, inbjudningar, sammanställningar samt hantering av allmänna handlingar. Skolans lärplattform är Schoolsoft.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens inom t. ex. ekonomi, HR eller servicemanagement och har erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom skola och förskola. Arbetet kräver goda IT-kunskaper och det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiska- och personaladministrativa program, Office 360, IST Extens, m.fl.

Du ska ha lätt för att kommunicera och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på ett tydligt och korrekt sätt. Du har förmåga att arbeta med andra människor, relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person har du god struktur- och organisationsförmåga, är serviceinriktad och lösningsfokuserad. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer. Du har god förmåga att samarbeta med kollegor och ledning. Du har en stark vilja att utvecklas i ditt yrke och bidra till skolans utveckling. Arbetsgivaren kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Dela detta jobb

Skoladministratör

Haninge kommun