skoljobb.se

Skoladministratör

Ansök nu

Skoladministratör

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren skoladministratör som tycker om varierade arbetsuppgifter och brinner för att arbeta inom en servicefunktion med krav på såväl struktur som social kompetens. Du är ett av skolans ansikten utåt och tillsammans med vår andra administratör bemannar du vår expedition.
Skoladministratören fungerar som ett administrativt stöd till både skolledning, lärare och elever. Arbetet omfattar bland annat administration av elevregister och system (exempelvis Extens, Dexter, Skola24, Unikum), protokollskrivning, informationsutskick, betygsskrivning, arkivhantering, samt inte minst elev – och personaladministration. I arbetet har du en tät kontakt med lärare, elever och externa aktörer. Utöver dessa exempel av skoladministratörsuppgifter så kommer du även ha ett kommunikationsansvar där du i samråd med skolledning sköter kontakter rörande skolans externa marknadsföring.
Högbergsskolans administration är ett team som arbetar nära varandra, stöttar vid arbetstoppar och är behjälpliga i varandras processer och ansvarsområden. Arbetsuppgifter kan komma att förändras, ersättas av andra eller utvecklas.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning och erfarenhet. För att trivas som skoladministratör behöver du vara administrativt lagd, få energi av sociala kontakter, kunna prioritera i en föränderlig att-göra-lista och ha erfarenhet av arbete i administration eller skola, gärna både och. Fullgjord gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning är ett krav för denna tjänst. Erfarenhet av liknande arbeten är meriterande.
Du har goda IT-kunskaper, datorvana och förmåga att formulera dig väl i tal och skrift. Vi ser att du är serviceinriktad, stresstålig, strukturerad och flexibel. Andra viktiga egenskaper är samarbetsförmåga, ansvarskänsla och initiativförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Skoladministratören är en person många kommer i kontakt med och vi värdesätter ett positivt och serviceinriktat förhållningssätt.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Skoladministratör

Tierps kommun