skoljobb.se

Skoladministratör - Tentamensservice

Ansök nu

Skoladministratör - Tentamensservice

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vuxenutbildningen omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå, undervisning i svenska för invandrare, specialpedagogisk verksamhet, yrkesutbildningar på gymnasial nivå och inom yrkeshögskola. Enheten omfattar tentamensservice för elever och medborgare. Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 70 medarbetare varav cirka 55 är pedagoger.  

Inom Vuxenutbildningen finns den administrativa gruppen vilken består av medarbetare inom skoladministration vilken innefattar bl.a. antagning, planering, personal, ekonomi och tentamensservice. Gruppen består också av vaktmästare, IT-vaktmästare, receptionsvärd, bibliotekarie, biblioteksassistent, cafévärd, sfi-kartläggare och IT-pedagog. IT-pedagogen ansvar för IT-support gentemot personal och elever, bidra strategiskt och utvecklande för kvalitativ och ökat digitalisering. IT-pedagog ansvarar också för viss del av vår kommunikation internt och externt i samarbete med chefer, förvaltning och medarbetare. 

Arbetsuppgifter

Skoladministratören ansvarar för tentamensverksamheten vilket innebär att ta emot anmälningar, göra scheman, boka lokaler och tentamensvakter. Samverka och ha kontakt med lärare, elever andra lärosäten. Inom tentamensverksamheten sker förändringar kontinuerligt bl.a. digitaliseras proven i större omfattning vilket innebär att Vuxenutbildningen måste vara uppdaterade och anpassa verksamheten mot nya krav och behov. 

Skoladministratören ska och också ansvara för del av antagningen och flödet för elever genom Vuxenutbildningen tillsammans med kollegor. Det innebär, granska ansökningar, registrera, anmäla till externa aktörer, kontobeställningar rapportera kursavbrott, registrera betyg, rapportera underlag och statisk till myndigheter. 

Tillsammans med berörda kollegor och på uppdrag ta fram och följa upp förbrukade verksamhetspoäng inom bidragshantering. Vara behjälplig vid ansökan och rapportering av projekt och bidrag. Inom ekonomi ha möjlighet att stötta med fakturahantering, ekonomiuppföljning och inköp.

Kvalifikationer

Vi söker en utvecklingsinriktad och serviceinriktad skoladministratör med mycket goda kunskaper inom IT och ekonomi. 
Du ska vara noggrann och arbeta utifrån lagar och regler inom främst skolområdet. 
Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med service och ha en vilja att utveckla verksamheten samt god vana att kommunicera i både tal och skrift, du tycker om att jobba i en mångkulturell miljö. 
Din utbildning är minst gymnasieexamen inom ekonomi, handels och administration, samhälle, natur eller motsvarande. 
Goda kunskaper i Windows, Officepaketet, främst Excel och iOS är nödvändiga. 
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Jesper Tammilehto
Administrativ chef, Vuxenutbildningen
0498-26 93 64

Fackliga representanter 

Petra Larsson
Vision
0498-20 35 10

Dela detta jobb

Skoladministratör - Tentamensservice

Region Gotland