skoljobb.se

Skoladministratör till Tallbackaskolan

Företag Solna stad
Regioner
Utgår

2019-03-03

Ansök nu

Skoladministratör till Tallbackaskolan

Om tjänsten:
Vi söker en skoladministratör till Tallbackaskolan i Solna.

Vad innebär arbetet? 
Som administratör kommer du att arbeta med allt inom skola förekommande administration samt ansvara för att samordna skolans samverkan med andra stödresurser inom Solna stad. Du kommer att ha en viktig roll inom skolans administration och stötta skolledningen med exempelvis vikarieanskaffning, fakturahantering, elevadministration och diarieföring. De program vi använder är Procapita, Lex, Heroma så det är meriterande att ha vana av att arbeta med dessa.

Du är skolans ansikte utåt och kommer att ta emot besökare och svara på frågor från elever, föräldrar, personal och andra intressenter i staden. Något vi tror att du som söker ser som spännande då du här får möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter i en service- och relationsorienterad roll.

Vill du vara med och utveckla skolorna i Solna till skolor i världsklass för elever, lärare och föräldrar är detta tjänsten för dig. Du behöver ha erfarenhet av liknande arbete. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Då du kommer ha ett stort kontaktnät, ser vi det som en självklarhet att du brinner för service och tycker om att arbeta tillsammans med andra människor. Som person är du initiativrik och i och med de varierande arbetsuppgifter tjänsten erbjuder behöver du vara flexibel och trivas med ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Om Tallbackaskolan
Tallbackaskolan är en kommunal grundskola i Huvudsta i Solna. Skolan har ca 480 elever. Vi har förskoleklass, fritids, grundsärskola och grundskola årskurs 1-9. Skolan är lätt att ta sig till kommunalt.

Skolans vision
Tallbackaskolan är en skola som upplevs som trygg för alla och med hög måluppfyllelse. Skolans ledord är Trygghet, Respekt, Ansvar och Arbetsro. Personalen brinner för sitt arbete med sina olika bakgrunder, erfarenheter och åldrar ger det skolan de nyanser eleverna behöver. 

Inriktning/Vad vi är särskilt stolta över
Vi är inne i en spännande utvecklingsfas där vi arbetar mot att bli en NPF-certifierad skola. Alla lärare deltar i en riktad utbildningsinsats. Vi har också startat upp ett projekt med Friends för att bli en ännu tryggare skola.

Vi har höga förväntningar på våra elevers skolresultat. Elevernas kunskaper är en grund för det livslånga lärandet.

- Läsningen är något vi prioriterar och satsar på i alla åldrar och i alla verksamheter på skolan.

- Skolans förstelärare är med och driver såväl digitaliseringsarbetet som det kollegiala lärandet på skolan.

- Skolan har många traditioner och idrottsaktiviteter vi är stolta över att genomföra över tid.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på hel- eller deltid med tillträde i mars, eller enligt överenskommelse. Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 3/3 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Intervjuer kan komma att genomföras löpande under annonseringstiden. Urvalsprocessen består av telefonintervju, intervju med chef, arbetsprov och referenstagning.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Mette Sandh, rektor på Tallbackaskolan. Mette.sandh@solna.se 08-746 10 00

Facklig kontaktperson är Annika Ståhl, Lärarnas Riksförbund Annika.stahl@solna.se.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Skoladministratör till Tallbackaskolan

Solna stad